Skip navigation

Lapin lentoasemien joulusesonki käynnistymässä

Artikkeli julkaistu
20.11.2019 klo 10:50
Joulupukki kannustaa Rovaniemen lentoasemalla
Finavian lentoasemilla ollaan valmiina vuoden odotetuimpaan kauteen. Lapin lentoasemien uutuuttaan hohtavat tilat odottavat joulumatkustajia, jotka saapuvat eri puolilta Eurooppaa.

Joulun charterliikenne käynnistyy ensimmäiseksi Enontekiöllä 22. marraskuuta. Seuraavana vuorossa ovat Kittilän lentoasema 27. marraskuuta sekä Rovaniemen ja Ivalon lentoasemat 29. marraskuuta. Kuusamon lentoaseman ensimmäinen joululento laskeutuu 1. joulukuuta.

− Charter-lentojen varausmäärät muuttuvat päivittäin myyntilanteen mukaan, joten kokonaistilannetta on tällä hetkellä vaikea arvioida. Jää nähtäväksi, pääsemmekö viime vuoden supertalven tasolle myös tänä vuonna, arvioi Finavian verkostoliiketoiminnan johtaja Jani Jolkkonen.

Kokonaisuutena Lapin joululentojen määrä on tällä hetkellä jäljessä noin kahdeksan prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Suurin yksittäinen syy lentojen vähenemiseen näyttäisi olevan Thomas Cookin konkurssi. Myös Brexitin tuomalla epävarmuudella voi olla vaikutusta brittien matkustushalukkuuteem.

Finavia julkaisee tiedon toteutuneiden Lapin charter-lentojen määrästä tammikuun puolen välin tienoilla.

Jolkkonen muistuttaa, että lappilaisten kannattaa hyödyntää turistilentoja. Osa charterlentojen lomamatkatoimistoista nimittäin myy pakettimatkan lisäksi pelkkiä lentolippuja. Esimerkiksi TUI:n lennoilla pääsee Espanjan aurinkoon.

Lapin lentoasemille liikennettä tuovat säännölliset reittilennot

Rovaniemellä nähdään historiallinen lentoreittiavaus 5. joulukuuta, kun yksi maailman suurimmista lentoyhtiöistä Turkish Airlines aloittaa suorat reittilennot Istanbulista. Se on ensimmäinen pitkä non-stop-lentoyhteys koko Lappiin.

Jolkkonen on iloinen, että uuden reitin myötä Lappiin avautuu huikeat yhteydet ympäri maailmaa. Rovaniemeltä pääsee Turkish Airlinesin siivin yli 300 matkakohteeseen. Lentoja on talvikaudella tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.

Toinen merkittävä lentoyhteys avataan 21. marraskuuta, kun Easyjet aloittaa lennot Manchesterin ja Rovaniemen välillä. Talvilentoja on kahdesti viikossa: maanantaisin ja torstaisin

Lapin lentoasemien reittilennot joulu- ja talvisesonkina

  • Ivalo: Frankfurt (Lufthansa), Lontoo (Finnair), Helsinki (Finnair, Norwegian)
  • Kemi: Helsinki (Finnair)
  • Kittilä: München (Lufthansa), Lontoo (Finnair), Helsinki (Finnair, Norwegian), Pariisi (Finnair), Zürich (Finnair), Tampere (Finnair), Turku (Finnair)
  • Kuusamo: Frankfurt (Lufthansa), Helsinki (Finnair)
  • Rovaniemi: Istanbul (Turkish Airlines), Lontoo (Easyjet, Norwegian), Manchester (Easyjet), Helsinki (Finnair)

− Finavian yhteensä 55 miljoonan euron investointi Lapin lentoasemiin tukee koko Lapin alueen saavutettavuutta ja on satsaus tulevaisuuteen. Uskomme, että Lapin matkailu ja lentoliikenne jatkavat kehittymistä edelleen, Jolkkonen sanoo.

Lue lisää Kittilän lentoaseman ja Rovaniemen lentoasemien laajennuksista

Hae lentoyhteyksiä Suomesta ja Suomeen

Päivitetty (11.12.): tämän hetken tilanteessa ollaan charterlentojen varausten osalta 8 % jäljessä viime vuoden vastaavaa ajankohtaa.

Raportointi