Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan non-Schengen-alueelle myönnettiin arvostettu vastuullisuussertifikaatti

Artikkeli julkaistu
29.10.2021 klo 11:49
Helsinki-Vantaan lentoaseman Aukio sinisessä värityksessä
Ihmisiä & Ilmailua
Finavia on saanut kansainvälisen BREEAM-sertifikaatin osoituksena kehitysohjelman kokonaisvaltaisesta vastuullisuustyöstä kaukolentoalueen laajennuksen osalta. Projektiin kuuluvat Aukio ja länsisiipi saavuttivat korkean excellent-tason.

​‒ Vastuullisuus on nostettu koko kehitysohjelmassa erittäin tärkeäksi tavoitteeksi. Se määrittelee kaikkea tekemistämme, kuten suunnittelua, rakentamista, yhteistyötä ja ylläpidosta. Olemme iloisia, että Aukio ja länsisiipi saavuttivat asetut vastuullisuustavoitteet, sanoo tekninen johtaja Henri Hansson Finaviasta.

Finavia sai erityisen hyvät arvioinnit projektin johtamisesta, energiaratkaisuista ja maankäytöstä ja ekologisuudesta. Myös jätteidenkäsittely sai korkean tuloksen arvioinnissa.

BREEAM on kansainvälinen metodi, jolla arvioidaan projektien kokonaisvaltaista vastuullisuutta. Infrastruktuurin ja rakennusten ympäristövastuullisuuden lisäksi siinä huomioidaan sosiaalinen ja taloudellinen vastuullisuus.

Kaukolentoalueen laajennukseen kuuluu länsisiiven ja Aukion lisäksi eteläsiipi, jolle myönnettiin jo aiemmin vastaava excellent-tason sertifikaatti.

‒ Olemme ylpeitä, että pystymme tarjoamaan matkustajille vastuullisesti toteutetut maailmanluokan terminaalitilat.

Satsaus non-Schengen-lentoja ja matkustajia palvelevaan alueeseen

Helsinki-Vantaan kehitysohjelmaan kuuluvan kaukolentoalueen laajennuksen tärkein tavoite on tukea lentoaseman asemaa merkittävänä kaukoliikenteen solmukohtana ja kehittää palvelutasoa. Kehitysohjelman suunnittelussa keskeistä on ollut myös energiankäytön tehostaminen ja päästöjen vähentäminen.

Terminaalin katolle rakennetut aurinkovoimalat tuottavat uusiutuvaa energiaa ja automatiikalla on pystytty tehostamaan merkittävästi valaistuksen energiankulutusta.

BREEAM-sertifikaatin myöntää Iso-Britanniassa jo 1920-luvulla perustettu Building Research Establishment (BRE) Global Ltd, jonka tavoitteena on kehittää rakennettua elinympäristöä. Se huomioi vastuullisuustason arvioinnissa projektien elinkaaren suunnittelusta rakentamiseen ja viimeistelytöistä käyttöönottoon. Sertifikaatin saavuttaneet tilat parantavat BRE:n mukaan hyvinvointia ja tukevat luonnonvarojen vastuullista käyttöä.

Lue lisää

Helsinki-Vantaan kaukoliikenteen laajennusosa on nyt kokonaan valmis

Helsinki-Vantaan kehitysohjelma