Ohita navigaatio

Varaa runsaasti lisäaikaa lentokentälle: Helsinki-Vantaalla on poikkeuksellisen vilkasta 10.6. kello 14–18

Artikkeli julkaistu
09.06.2022 klo 20:12
Arkistointipäiväys
Lähikuva matkatavarakärryjonosta
Matkustus
Helsinki-Vantaalla on perjantaina 10. kesäkuuta kello 14–18 poikkeuksellisen vilkasta. Iltapäivän tunneille osuu lentoaseman historian suurimmat matkustajamäärät. Matkustajamäärä ylittää jopa huippuvuoden 2019 piikkituntien luvut.

Terminaali 1:n turvatarkastuspiste on auki perjantaina 10.6. kello 3–10.45. Lufthansan, SAS:n ja Norwegianin asiakkaita pyydetään siirtymään lähtöselvityksen ja matkatavaran jätön jälkeen terminaali 2:n turvatarkastuspisteelle terminaali 1:n turvatarkastuksen ollessa kiinni.

Pyydämme erityisesti niitä matkustajia, joilla on mukanaan ruumaan meneviä matkatavaroita, varaamaan runsaasti aikaa lähtöselvitykseen ja matkatavaran jättöön.

Jos matkustaa ilman ruumamatkatavaroita, kannattaa lähtöselvitys tehdä ennakkoon. Näin voi terminaalin pääovilta kävellä suoraan turvatarkastukseen. Myös turvatarkastuksessa on ruuhkaa, joten lisäaikaa on syytä varata kunnolla myös ilman ruumatavaroita matkustettaessa.

Teemme parhaamme, jotta matkalle lähtö olisi sujuvaa. On kuitenkin erittäin tärkeää saapua lentokentälle hyvissä ajoin, jotta ehtii lennolle. Lomaruuhkia on odotettavissa koko kesäkuun ajan, erityisesti viikonloppuisin.

Katso täältä vinkit kesäloman lentomatkustamiseen ja lentoaseman pysäköintitarjoukset.