Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaalla aloittaa oma lentoasemapappi

Artikkeli julkaistu
13.03.2023 klo 13:00
Lentoasemapappi Hanna Similä
Ihmisiä & Ilmailua
Finavia ja Vantaan seurakunnat ovat tehneet määräajaksi yhteistyösopimuksen lentoasemapappitoiminnasta Helsinki-Vantaalla. Lentoasemapappi palvelee matkustajia ja lentokentällä työskenteleviä vakaumuksesta riippumatta.

Ihmisten kohtaamisen lisäksi lentoasemapappi voi osallistua myös poikkeustilanteiden hoitamiseen muiden kriisitoimijoiden kanssa.

-Lentoasemapappitoiminta täydentää matkustajille tarjoamiamme palveluita. Pappi antaa tarpeen mukaan keskustelutukea niin arkisissa tilanteissa kuin kriisinkin kohdatessa, kertoo Finavian matkustajapalveluista vastaava päällikkö Hanna Hämäläinen.

Helsinki-Vantaan lentoasemapappina aloittaa Hanna Similä. Similä on teologian maisteri ja työnohjaaja (STOry). Hän on toiminut pitkään oppilaitoksissa yhteisöpappina.

-Lähes koko pappisurani olen saanut tehdä työtäni yhteisölähtöisellä työotteella. Erilaisten yhteisöjen kanssa työskentelemisessä koen suurimpana rikkautena erilaiset keskustelut ihmisten kanssa, Similä sanoo.

Lentoasemapapin taustatukena on monipuolinen verkosto, joka koostuu esimerkiksi muiden uskontojen edustajista. Verkoston kautta pyritään löytämään kullekin sopiva ja toivottu keskustelukumppani.

Keskeistä on, että lentoasemapappi kunnioittaa aina sen organisaation ja henkilön arvoja, jota on palvelemassa.

Tutustu Helsinki-Vantaan lentoasemapappiin

Lentoasemapappeja maailman lentoasemilla

Yli sadalla lentoasemalla ympäri maailman on tarjolla lentoasemapapin palveluita, joiden tehtävänä on olla tukemassa matkustajia ja ilmailualalla työskenteleviä ihmisiä erilaisissa haastavissa tilanteissa. Tutustu maailmanlaajuiseen lentoasemapappitoimintaan www.iacac.aero

Lue myös

Helsinki-Vantaan hiljainen huone