Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan matkustuskokemus uudistui – nämä kaikki asiat ovat muuttuneet

Artikkeli julkaistu
28.02.2023 klo 15:14
Helsinki-Vantaan lentoaseman liikkeet.
Matkustus
Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtö- ja tuloaula, turvatarkastus, myymälät, ravintolat ja palvelut ovat uudistuneet. Uusi Helsinki-Vantaa on valmistunut.

Katso listaltamme, mitkä kaikki ovat uudistuneet:

  1. Lähtoaula

Helsinki-Vantaan lentoaseman uuden lähtöaulan kautta lähtevät kaikki matkustajat. Lähtöaulassa sijaitsevat lähtöselvitysalueet, matkatavaroiden jättö, rahanvaihtopiste ja turvatarkastus. Matkustajat voi saattaa autolla suoraan pääovien eteen. Lähtöaulan vaikuttava puukatto on suomalaista muotoilua parhaimmillaan.

  1. Turvatarkastus

Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa käytetään uuden sukupolven teknologiaa. Elektroniikkaa ja nesteitä ei tarvitse ottaa pois laukusta läpivalaisun ajaksi. Nesteitä voi kuljettaa kaksi litraa matkustajaa kohti. Lapsiperheille on oma linjasto.

  1. Monipuoliset palvelut

Lentokentälle on avautunut monipuolisesti uusia myymälöitä, ravintoloita, kioskeja, kahviloita ja lounge-tiloja! Muumit, Marimekko, Balmuir, Relove, Ruohonjuuri, Viaminnet ja Alepa ovat esimerkkejä suomalaisista brändeistä. Tuloaulaan ja porteille 22-26 on avautunut uusi ravintolamaailma.

  1. Matkatavara-aula

Tilavassa matkatavara-aulassa on entistä enemmän laukkuhihnoja. Kaikki matkustajat saapuvat lennoiltaan samaan matkatavara-aulaan. Aulasta löytyy Duty Free -myymälä, rahanvaihtopiste sekä tulopalvelu.

  1. Tuloaula

Saapuvia matkustajia tervehtii luontoelementti Luoto. Monipuoliset palvelut kioskeista ravintoloihin ja lounge-tiloihin palvelevat kaikkia lentoasemalla vierailevia. Tuloaula yhdistää eri kulkumuodot: sieltä löytyy Helsinki-Vantaan pysäköinti ja pikaparkki, vuokra-autot, taksiasema, juna-asema, pyöräparkki ja bussiasema.

  1. Pysäköinti

Finavia avasi Helsinki-Vantaalle kaksi modernia pysäköintihallia, P1 Premium ja P2. Molemmista on suora hissiyhteys terminaaliin ja vain muutama askel turvatarkastukseen. Lisäksi tuloaulan edessä on uusi pikaparkki matkustajien noutamista varten.

Tutustu Helsinki-Vantaan kehitysohjelmaan ja lue lisää uudesta Helsinki-Vantaan lentoasemasta!