Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan matkustuskokemus uudistui – nämä kaikki asiat ovat muuttuneet

Artikkeli julkaistu
28.02.2023 klo 15:14
Helsinki-Vantaan lentoaseman liikkeet.
Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtö- ja tuloaula, turvatarkastus, myymälät, ravintolat ja palvelut ovat uudistuneet. Finavian mittava kehitysohjelma Helsinki-Vantaalla valmistuu vuoden 2023 lopussa.

Katso listaltamme, mitkä kaikki ovat uudistuneet:

  1. Lähtoaula

Helsinki-Vantaan lentoaseman uuden lähtöaulan kautta lähtevät kaikki matkustajat. Lähtöaulassa sijaitsevat lähtöselvitysalueet, matkatavaroiden jättö, rahanvaihtopiste ja turvatarkastus. Matkustajat voi saattaa autolla suoraan pääovien eteen. Lähtöaulan vaikuttava puukatto on suomalaista muotoilua parhaimmillaan.

  1. Turvatarkastus

Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa käytetään uuden sukupolven teknologiaa. Elektroniikkaa ja nesteitä ei tarvitse ottaa pois laukusta läpivalaisun ajaksi. Lapsiperheille on oma linjasto.

  1. Monipuoliset palvelut

Lentokentälle on avautunut monipuolisesti uusia myymälöitä, ravintoloita, kioskeja, kahviloita ja lounge-tiloja! Muumit, Marimekko, Balmuir, Iittala, Suomalainen Kirjakauppa, Alepa ja monet muut ovat esimerkkejä suomalaisista brändeistä lentokentällä. Tuloaulaan avautui ravintolamaailma Food Hall ja myös porttialueelle on avautumassa ravintolamaailma alkukesästä 2023.

  1. Matkatavara-aula

Tilavassa matkatavara-aulassa on entistä enemmän laukkuhihnoja. Kaikki matkustajat saapuvat lennoiltaan samaan matkatavara-aulaan. Aulasta löytyy Duty Free -myymälä, rahanvaihtopiste sekä tulopalvelu. Matkatavara-aula valmistuu kesällä 2023.

  1. Tuloaula

Saapuvia matkustajia tervehtii luontoelementti Luoto. Monipuoliset palvelut kioskeista ravintoloihin ja lounge-tiloihin palvelevat kaikkia lentoasemalla vierailevia. Tuloaula yhdistää eri kulkumuodot: sieltä löytyy Helsinki-Vantaan pysäköinti ja pikaparkki, vuokra-autot, taksiasema, juna-asema, pyöräparkki ja bussiasema.

  1. Pysäköinti

Finavia avasi Helsinki-Vantaalle kaksi modernia pysäköintihallia, P1 Premium ja P2. Molemmista on suora hissiyhteys terminaaliin ja vain muutama askel turvatarkastukseen. Lisäksi tuloaulan edessä on uusi pikaparkki matkustajien noutamista varten.

Mitä on vielä luvassa?

Finavian mittava kehitysohjelma Helsinki-Vantaan lentoasemalla lähenee loppuaan. Ennen sitä on kuitenkin vielä luvassa lisää uudistuksia: porttialueelle avautuu uusia myymälöitä sekä kuudesta keittiöstä koostuva ravintolamaailma. Matkatavara-aula viimeistellään ja uusia palveluita avataan ympäri terminaalia. Tutustu Helsinki-Vantaan kehitysohjelmaan.

Lue myös

Kymmenen asiaa Helsinki-Vantaan lentoasemasta, joita et ehkä tiennyt

Matkustus