Hoppa över navigering

Reseupplevelsen på Helsingfors-Vanda flygplats har förnyats – allt detta har förändrats

Article published
28.02.2023 kl 15:14
Helsinki-Vantaan lentoaseman liikkeet.
Resa
Helsingfors-Vanda flygplats avgångs- och ankomsthallar, säkerhetskontroll, butiker, restauranger och tjänster har förnyats.

Kolla in vår lista över allt som har förändrats:

  1. Avgångshallen

Alla passagerare avgår nu via den nya och fantastiska avgångshallen på Helsingfors-Vanda flygplats. Incheckningsområden, bagageinlämning, valutaväxling och säkerhetskontroll finns i avgångshallen. Det ikoniska trätaket och de stora glasfönstren i avgångshallen är finländsk design när den är som bäst.

  1. Säkerhetskontroll

Säkerhetskontrollen på Helsingfors-Vanda flygplats använder ny slags teknik. Elektronik och vätskor behöver inte längre tas ut ur väskan under genomlysningen. Upp till två liter vätskor per passagerare kan tas genom säkerhetskontrollen på Helsingfors-Vanda. Det finns en egen linje för barnfamiljer.

  1. Mångsidiga tjänster

Nya butiker, restauranger, kiosker, kaféer, lounger och mycket mer har öppnats på flygplatsen! Mumintrollen, Marimekko, Balmuir, Iittala, Suomalainen Kirjakauppa, Alepa, R-Kioski och många andra är exempel på finländska favoritvarumärken. Restaurangvärlden Food Hall har öppnat i ankomsthallen, och en restaurangvärld har också öppnat i gateområdet 22-26.

  1. Bagagehallen

Den nya, rymliga bagagehallen på Helsingfors-Vanda har ännu fler bagageband. Alla flygpassagerare anländer till samma bagagehall. I hallen finns en Duty Free-butik och en ankomstservice.

  1. Ankomsthallen

I flygplatsens ankomsthall möts passagerarna av naturelementet Luoto. Olika tjänster, från kiosker till restauranger och lounger, betjänar passagerare och besökare till flygplatsen. Ankomsthallen kombinerar olika transportsätt: parkering och snabbparkering, hyrbilar, taxistation, tågstation, cykelparkering och busstation.

  1. Parkering

Två nya parkeringshus, P1 Premium och P2, har öppnats på Helsingfors-Vanda. Båda parkeringshusen har direkt hissförbindelse till terminalen, och det är bara några steg till säkerhetskontrollen. Dessutom finns en ny snabbparkering framför ankomsthallen för upphämtning av passagerare.

Läs mer om Helsingfors-Vandas utvecklingsprogram.