Ohita navigaatio

Kuusamon lentoaseman asematason ja rullaustien remontti vaikuttaa lentoliikenteeseen 17.7. –15.8.2023

Artikkeli julkaistu
06.02.2023 klo 09:58
Lähikuva kiitotiestä, jossa on valkoisella maalattu numero 12.
Vastuullisuus
Lentoasemayhtiö Finavia toteuttaa heinä-elokuussa 2023 Kuusamon lentoaseman kiitotievalojärjestelmän uusimisen sekä asematason ja rullaustien päällystyksen. Korjaustöiden aikana 17. heinäkuuta – 15. elokuuta 2023 Kuusamon lentoliikenteessä on tauko. Investoinnin suuruus on 2,5 miljoonaa euroa.

‒Olen erittäin iloinen, että voimme tänä vuonna investoida Kuusamon lentoaseman infran kehittämiseen ja kunnossapitoon. Kuusamoon on lentoliikennettä ympäri vuoden, sillä Lappi houkuttelee turisteja ihastelemaan alueen luontokohteita. Jo perinteinen joululiikenne puolestaan tuo kentälle paljon matkustajia loppuvuodesta, sanoo Kuusamon lentoasemapäällikkö Sari Päivärinta Finaviasta.

Kunnostustöiden takia Kuusamon lentoaseman lentoliikenteessä on tauko 17.7.–15.8.2023. Remontin aikana uusitaan myös kiitotien valaistusjärjestelmä. Energian säästämiseksi ja energiatehokkuuden lisäämiseksi nykyiset valaisimet korvataan led-valaisimilla.

‒ Yksi vastuullisuustavoitteistamme Finaviassa on saavuttaa nollapäästöt omassa toiminnassa, ja se on otettu huomioon myös täällä Kuusamon lentoasemalla.

Kuusamon lentoasema palvelee normaalisti lentoyhtiöitä ja matkustajia heti korjaustöiden loputtua 16.8.2023 alkaen. Remontin aikana terminaalirakennus on kiinni.

Uusittu infra tukee lentoyhtiöiden toimintaa ja sujuvaa operointia. Se mahdollistaa esimerkiksi Kuusamon lentoasemalle tärkeän Lapin joulusesongin sujuvuuden.

Lue lisää

Finavian ympäristöinvestoinnit liki 10 miljoonaa euroa vuonna 2023

Finavia tavoittelee hiilipäästöjensä vähentämistä lähelle nollaa

Tilastot: Finavian lentoasemilla 15,4 miljoonaa matkustajaa vuonna 2022