Ohita navigaatio

Liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella paikoittaminen muuttuu Helsinki-Vantaalla 1.6.2023 – katso ohjeet

Artikkeli julkaistu
09.05.2023 klo 15:09
Helsinki-Vantaan lentoasema päivällä
Matkustus
Lentoasemayhtiö Finavia tarjoaa liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella neljä tuntia ilmaista pysäköintiä Helsinki-Vantaan pysäköintialueilla 1. kesäkuuta 2023 alkaen.

Liikkumisesteisen pysäköintitunnus oikeuttaa jatkossa enintään neljän tunnin veloituksettomaan pysäköintiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Yli neljä tuntia ja matkan ajan kestävästä pysäköinnistä veloitetaan hinnaston mukainen maksu.

Näin saat neljän tunnin ilmaisen pysäköinnin

Pysäköintihalliin P1 Premium ja P2 sekä Pikaparkkialueelle sisään ajettaessa puomi aukeaa automaattisesti rekisterinumerotunnistuksella. Kun ajat sisään muille pysäköintialueille (P3, P5 ja P4), ota puomilta saamasi parkkilippu mukaan.

Muista autosta poistuessasi ottaa mukaasi aina myös henkilökohtainen liikkumisesteisen pysäköintitunnus ja henkilöllisyystodistus.

Kun haluat poistua lentoasemalta ja päättää pysäköintisi, käy ensin esittämässä pysäköintitunnuksesi sekä parkkilippusi tai rekisterinumerosi Finavian tuloaulassa sijaitsevalla neuvontapisteellä. Sen jälkeen voit palata autollesi ja ajaa ulos pysäköintihallista ilmaiseksi.

Liikuntaesteisten pysäköintipaikat Helsinki-Vantaalla

Pysäköintitunnuksesi oikeuttaa pysäköimään pyörätuolimerkillä merkityille paikoille. Liikuntaesteisten pysäköintipaikat sijaitsevat pysäköintialueiden sisään- ja uloskäyntien vieressä. Voit myös pysäköidä muille paikoille.

Liikuntaesteisten matkustajien kutsupisteet sijaitsevat pysäköintihallien sisään- ja uloskäynnin yhteydessä hissiaulassa. Ulkoalueella P4 kutsupiste sijaitsee juna-aseman sisäänkäynnin yhteydessä.

Liikuntaesteisten yli neljä tuntia tai matkan ajan kestävä pysäköinti

Yli neljä tuntia kestävästä pysäköinnistä maksetaan hinnaston mukaan. Pysäköinnin voi maksaa maksuautomaatilla tai pysäköinnin neuvontapisteellä. P1 Premium ja P2 sekä Pikaparkki -alueella pysäköinnin voi maksaa myös Moovy-mobiilisovelluksella. Lisätietoja pysäköintialueista ja pysäköintimaksuista saa verkkosivuiltamme. Pysäköinnin voi varata myös ennakkoon, jolloin pysäköinti tulee edullisemmaksi.

Pysäköintialueet ja hinnat

Pysäköinnin ennakkovaraus

Ilmaisen avustuspalvelun tilaaminen