Ohita navigaatio

Visit Finland: Koe Suomen tunnelmalliset joulumarkkinat

Artikkeli julkaistu
28.11.2023 klo 11:41
Christmas Markets in Finland
Reitit & Kohteet
Koe joulun tunnelmaa Suomen joulutoreilla Helsingissä, Porvoossa, Turussa ja Tampereella.

Visit Finland on julkaissut vinkkejä tunnelmallisista joulutoreista Suomessa.

Helsingin joulumarkkinat

Senaatintorilla sijaitsevat pääkaupungin vanhimmat ja suosituimmat joulumarkkinat. Senaatintoria hallitsee Carl Ludwig Engelin suunnittelema ja vuonna 1852 valmistunut Helsingin tuomiokirkko, ja joulukuun 13. päivänä vastavalittu Lucia-neito laskeutuu kirkon portaita.

Helsingin Tuomaan markkinoilla on yli sata kojua, jotka tarjoavat monenlaisia kauniisti tehtyjä lahjoja ja joulukoristeita sekä paikallisesti tuotettuja elintarvikkeita, kalaa, lihaa ja valmiita ruokia. Joulupukki vierailee päivittäin, ja aukion keskellä pyörii vanhanaikainen karuselli, joka tarjoaa ilmaisia ajeluita lapsille ja ripauksen nostalgiaa aikuisille.

Vieraile Helsingin joulumarkkinoiden verkkosivustolla osoitteessa Tuomaanmarkkinat.fi.

Porvoon joulumarkkinat

Vajaan puolen tunnin päässä Helsingistä sijaitsevassa pienessä keskiaikaisessa kaupungissa Porvoossa järjesteään viehättävät joulumarkkinat. Kauniisti säilyneet puutalot, joenrannan kojut ja katukivet ovat koristeltu valoilla. Ja kun sataa lunta, Porvoo muuttuu todelliseksi talvimaisemaksi.

Joulukuu Porvoossa alkaa virallisesti seremonialla Vanhalla torilla marraskuun lopussa, ja juhlallisuuksia on koko joulukuun ajan. Yksi niistä on perinteinen joulumarkkinat Vanhalla kauppatorilla, jossa vanhanaikaisiin pukuihin pukeutuneet myyjät myyvät alueen käsitöitä ja ruokatuotteita.

Lue lisää joulusta Porvoossa osoitteessa Visitporvoo.fi.

Turun joulumarkkinat

Suomen vanhin ja kolmanneksi suurin kaupunki, Turku, sijaitsee lounaisrannikolla vain kahden tunnin junamatkan päässä Helsingistä. Aurajoen suulla sijaitseva alkuperäinen kaupunki perustettiin 1200-luvulla ja on aloittanut joulukauden perinteisellä joulurauhan julistuksellaan kaupungin perustamisesta lähtien.

Turun tuomiokirkon luona on myös valaistu kuusi, ja kaupungin virallinen joulukatu, Yliopistonkatu, on koristeltu köynnöksillä ja valoilla. Pääjoulumarkkinat ovat avoinna viikonloppuisin kuukautta ennen joulua ja niillä on kaksi sijaintia: toinen Vanhalla suurella aukiolla ja toinen Kauppatorilla. Vaikka Vanhan suuren aukion tapahtuma on perhekeskeinen ja siihen kuuluu ruokaa, konsertteja, joulupukki ja meluisa tunnelma, Kauppatorin tapahtuma on pienempi ja intiimimpi, tarjoten laadukkaita tuotteita.

Vieraile Turun verkkosivustolla osoitteessa Turku.fi saadaksesi lisätietoja joulusta.

Tampereen joulutorit

Joulun aikaan Tampereen joulumarkkinat Keskustorilla saavat taiteellisen tunnelman, mutta ne tarjoavat paljon enemmän kuin pelkkiä taide-, käsityö- ja erikoisruokatuotteita. Koko joulukuun ajan järjestettävä festivaali tarjoaa myös runsaasti viihdettä, kuten konsertteja, teatteriesityksiä, lasinpuhallus- ja takomiesesityksiä sekä tietysti päivittäisiä vierailuja joulupukilta.

Toinen kaunis joulumarkkinapaikka löytyy historiallisesta ja idyllisestä ostospihasta Finlaysonin tehdasalueella. Pysyvien taide- ja käsityökauppojen ja tunnelmallisen kahvilan lisäksi Tallipiha järjestää vilkkaan markkinan ja pienen eläintarhan joulun aikaan.

Lue lisää Tampereen joulumarkkinoista osoitteessa Tampereenjoulutori.fi.

Artikkeli: Visit Finland

Kuva: Ants Vahter / Visit Porvoo