Hur får jag tillbaka de beslagtagna föremålen?

Det är viktigt att du packar bagaget rätt redan hemma. Packa ditt bagage själv och använd söktjänsten på vår webbplats vid behov.

Kontrollera på vår webbplats vilka saker, ämnen och föremål som ska transporteras i handbagaget och vilka som ska transporteras i lastrumsbagaget samt vilka saker du inte alls får ta med dig på flyget.

Om du har föremål eller ämnen i handbagaget som är förbjudna i flygplanet måste du kanske överlämna dem till en säkerhetskontrollant för att förstöras.

Om förbjudna föremål hittas i lastrumsbagaget avlägsnas dessa ur bagaget. Vi sparar föremål som beslagtagits endast några veckor.

Förvaringsplatsernas praxis varierar efter flygplats och en del av tjänsteleverantörerna uppbär en avgift för förvaringen. Närmare anvisningar om var föremålen kan avhämtas lämnas i resväskan i stället för de avlägsnade föremålen.

Om du inte hämtar de beslagtagna föremålen: Efter förvaringstiden så förstörs, återvinns eller doneras alla föremål som beslagtagits på Finavias flygplatser vid säkerhetskontrollerna till välgörenhet.