Hoppa över navigering

Dufry öppnade en ny butik på Helsingfors-Vanda

Article published
12.12.2022 kl 10:12
Duty Free -myymälä portilla 27
Resa
Butiken, planerad av flygplatsbolaget Finavia och Dufry, öppnades på Helsingfors-Vanda flygplats i december 2022.

– Vi är entusiastiska över öppningen av den nya duty free-butiken. Butiken är centralt belägen i hjärtat av flygplatsens gateområde. Vi tror att de nya koncepten kommer att glädja våra flygpassagerare, säger Nora Immonen, Finavias affärschef på Helsingfors-Vanda flygplats.

Finavia och Dufry har utvecklat produktsortimentet tillsammans och har beaktat preferenserna av både finländska och internationella passagerare.

– Vi är glada att öppna denna nya butik på Helsingfors-Vanda som erbjuder en perfekt kombination av lokala och internationella varumärken. Vårt goda samarbete med Finavia och dessa varumärken har gjort det möjligt för oss att skapa en ny shoppingupplevelse som gör kunden mer nöjd på sin resa, säger Margareta Le Calvé, chef för Dufrys verksamhet i Norden.

Dufry öppnar sitt första Mind.Body.Soul-välbefinnandekoncept i Europa i den nästan 1 400 kvadratmeter stora butiken. Endast två liknande koncept har öppnats i världen, i Brasilien och Jordanien.

– Välbefinnande, närhet till naturen och inhemskhet är viktiga för våra passagerare. Vårt mål är att utveckla vårt kommersiella utbud för att möta deras behov, säger Immonen.

Butiken lägger särskild vikt på produkter för kroppens och sinnets välbefinnande.

Öppnandet av duty free-butiken är en del av en bredare kommersiell reform på gateområdet, som i sin tur är en del av Finavias utvecklingsprogram på Helsingfors-Vanda flygplats. Utvecklingsprogrammet slutförs år 2023.