Hoppa över navigering

Finavias flygplatser får 19 nya flygförbindelser inför vintern – rutternas invigning firas med superdagar 30–31.10

Pressmeddelande
Article published
27.10.2022 kl 09:06
Talvinen kuva lentokoneesta ja terminaalirakennuksesta.
Destinationer
Nya flygförbindelser firas på Finavias flygplatser under de kommande veckorna. På vintern flygs det direktflyg från Finland till cirka 130 destinationer runt om i världen.

– Vi har arbetat aktivt för att göra Finland till ett välkänt och intressant resmål. Det är ett nöje att se att flygbolagen tycker att våra flygplatser är attraktiva och smidiga, säger Petri Vuori, Finavias chef för ruttutveckling.

Under de kommande höstveckorna öppnas sammanlagt 19 nya destinationer från Finavias flygplatser. Åtta av dem öppnas för första gången. De återstående elva rutterna öppnas igen efter en paus.

– Superdagarna för ruttöppningarna är söndag och måndag 30–31 oktober 2022. Då öppnas totalt fem flygförbindelser till Rovaniemi, Helsingfors-Vanda och Åbo flygplatser.

Till Rovaniemis flygplats välkomnar Finavia Ryanairs tre nya rutter från Dublin, Stansted i London och Charleroi i Bryssel.

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2 ulkoapäin kuvattuna.

Finnair öppnar en ny direktförbindelse från Helsingfors-Vanda till Tokyo Haneda flygplats, och SAS öppnar en ny rutt från Stockholm till Åbo.

Senare i november och december öppnas fyra nya flygförbindelser till Lapplands flygplatser. Easyjet börjar flyga till Bristol och KLM till Amsterdam från Rovaniemi flygplats. Kittilä flygplats firar också lanseringen av Air Frances flyg till Paris och Eurowings flyg till Düsseldorf.

Flygrutter som återvänder i november och december

Easyjets flyg från Manchester, London Gatwick och Milano Malpensa samt Air Frances flyg från Paris, Turkish Airlines flyg från Istanbul och Eurowings flyg från Düsseldorf återvänder till Rovaniemi flygplats.

Air Baltics flyg till Riga och Lufthansas flyg till München återvänder till Kittilä flygplats.

Talvinen yökuva valaistusta terminaalirakennuksesta

På flygplatserna i Ivalo och Kuusamo är man glad över åt de återvändande förbindelserna till Tyskland. Lufthansa återupptar sina veckovisa förbindelser från Frankfurt till båda flygplatserna.

Utöver de nya och återvändande rutterna ökar också turtätheten. Flygbolaget Norwegian har meddelat att de ska flyga mellan Helsingfors-Vanda flygplats och Kittilä flygplats under julen och sportlovsveckan. Flygförbindelserna till Tammerfors-Birkala flygplats förbättras när Air Baltic börjar flyga till Amsterdam dagligen i stället för två gånger i veckan.

– Allt som allt finns det direkta flygförbindelser från Finavias flygplatser till cirka 130 destinationer runt om i världen. Nu har vi en hel del intressanta destinationer i hjärtat av Centraleuropa för finländska affärs- och fritidsresenärer, säger Vuori.