Hoppa över navigering

De bästa frukostplatserna på Helsingfors-Vanda – läs våra tips

Article published
18.12.2023 kl 08:05
Matkustajat ravintolassa
Resa
Tänker du ta morgonflyget? Oavsett om du ska ta morgonflyget till Europa eller ett långdistansflyg till Asien, hittar du fina frukostplatser bland kaféerna och restaurangerna på Helsingfors-Vanda.

Bär Bar ligger i ankomsthallen på Helsingfors-Vanda och i deras frukostsortiment ingår finländska bär, färgglada smoothie bowl-portioner, fyllda bröd och läckra bär- och fruktdrycker.

Om du föredrar färskt bröd och en kopp kaffe till frukost, ska du i ankomsthallen gå till restaurang Helsinki Market, som bakar semlor på morgonen i det egna bageriet.

Brunch före flygningen till Europa

Tidigt på morgonen serverar restaurang Pier Zero i gateområdet frukost som består av färskpressad juice, kaffe och te samt varma frukostbröd.

Om du är hungrig kan du prova på Oak Barrel som har brunchalternativ: i sortimentet all-day-brunch finns de populära rätterna shepherd’s pie och eggs benedict.

Passagerare som har bråttom kan enkelt som take away få sitt morgonkaffe och bulle till exempel från kiosken WHSmith vid gate 20.

Kaffe och croissanter för långdistansflyg

Om du till exempel reser med långdistansflyg till USA eller Asien kommer ditt flyg att avgå från gateområde 39–52.

Efter passkontrollen hittar du Starbucks som är världsberömt för sitt kaffe och Nordic Kitchen som serverar varma frukosträtter. Smakar det kanske med en Full English Breakfast innan du flyger till Storbritannien?