Hoppa över navigering

Tammerfors-Birkala flygplats tilldelades utmärkelsen Årets flygplats 2022

Pressmeddelande
Article published
12.09.2023 kl 12:05
Kuvassa Mari Nurminen ja Jani Jolkkonen.
Företag
Flygplatsbolaget Finavia har valt Tammerfors-Birkala flygplats till årets flygplats 2022. Passagerarens kundnöjdhet på Tammerfors-Birkala flygplats är i toppklass. Dessutom har ett aktivt samarbete med aktörer i regionen möjliggjort smidiga förbindelser ut i världen trots förändringarna i transportstrukturen.

– På Finavia vill vi ge Tammerfors-Birkala flygplats utmärkelsen Årets flygplats, framför allt för ett starkt samarbete med intressenter och en kundorienterad verksamhetskultur, säger Jani Jolkkonen, direktör för Finavias flygplatsnätverk.

Enligt honom har trafikstrukturen på Tammerfors-Birkala flygplats förändrats drastiskt, vilket bland annat återspeglas i Air Baltics stora finansiella investeringar och ökning av rutter. I kundnöjdhetsundersökningarna som genomförts Finavias flygplatsnätverk har Tammerfors-Birkala flygplats presterat mycket bra och har bland annat fått positiv feedback i fråga om säkerhetskontroller och parkeringsarrangemang.

– Jag är mycket nöjd med utmärkelsen som tilldelats Tammerfors-Birkalas flygplats. Vi har arbetat hårt för att öka flygtrafiken och göra passagerarupplevelsen smidigare och som ett resultat har vi i år och förra året kunnat fira öppnandet av flera rutter, säger Mari Nurminen, flygplatschef på Tammerfors-Birkala.

Tammerfors-Birkala flygplats är en så kallad samarbetsflygplats som används för både civil och militär luftfart. Dessutom ges det på flygplatsen aktiv flygutbildning. År 2022 reste totalt 168 328 människor genom flygplatsen, varav 95 procent var passagerare på internationella flyg. Totalt hade Tammerfors-Birkala flygplats 23 454 avgångar och landningar förra året, varav 2 756 var kommersiella flygningar.