Hoppa över navigering

Världens första second hand-konceptbutik på en flygplats öppnar på Helsingfors-Vanda

Pressmeddelande
Article published
11.04.2023 kl 09:27
Havainnekuva Helsinki-Vantaan uudesta aulasta
Resa
Flygplatsbolaget Finavia och det finländska familjeföretaget Relove tar ett unikt second hand-koncept till Helsingfors-Vanda flygplats. Konceptet kombinerar återvinningskultur med ett populärt café.

– Vi utvecklar ständigt flygplatsens tjänsteutbud och följer trender och passagerarnas önskemål. Vi har nu tecknat ett avtal med det finländska företaget Relove, som kommer till Helsingfors-Vanda med ett second hand-koncept. Det är en av årets mest efterlängtade nyheter, säger Nora Immonen, Finavias chef för affärsverksamhet på Helsingfors-Vanda flygplats.

Detta är världens första second hand-koncept på en flygplats. Butiken kombinerar begagnade kläder och accessoarer av hög kvalitet med ett populärt café.

– Vi är mycket glada över det unika och historiska samarbetet med Finavia. Det ger oss möjlighet att dela den cirkulära ekonomins glädjebudskap med en bredare målgrupp. På flygplatsen kan vi även nå internationella kunder. På Helsingfors-Vanda kan vi erbjuda våra kunder en oas av upplevelser, där second hand- och cafétjänsterna är sammanflätade på ett fantastiskt sätt som aldrig tidigare upplevts i en flygplatsmiljö, säger entreprenörsparet Noora Hautakangas och Eero Ukkonen från Relove.

Relove ligger i den tidigare avgångshallen på Helsingfors-Vanda flygplats, som i och med utvecklingsprogrammet har blivit en del av gateområdet. På hösten 2023 får hallen en helt ny anblick när ändringsarbetet är klart och de nya tjänsterna har öppnats.

Finländsk arkitektur, trädesign och unika varumärken gör området till en upplevelserik mötesplats i hjärtat av gateområdet. Det erbjuder möjligheter att njuta och koppla av under resan.

– Vi är stolta över att den förnyade Helsingfors-Vanda flygplats möter passagerarnas önskemål och ständigt erbjuder något nytt, vilket vi har arbetat hårt för att uppnå. Helsingfors-Vanda utsågs nyligen till den bästa flygplatsen i Europa i sin storlekskategori, vilket är en fin prestation och ett tecken på att våra kunder är nöjda med slutresultatet, säger Nora Immonen.