Hoppa över navigering

FMaria Fyrstén utsedd till Finavias Senior Vice President, HR

Article published
11.03.2024 kl 15:00
Maria Fyrsten_potretti
Människor & Luftfart
Diplomingenjör Maria Fyrstén tillträder den 1 juni 2024 som Finavias, Senior Vice President, HR och medlem av ledningsgruppen. I sin roll ansvarar hon för ledningen och utvecklingen av Finavias personalarbete och rapporterar till verkställande direktören Kimmo Mäki.

Maria kommer till Finavia från Fazer Group, där hon har arbetat som personalchef i olika affärsenheter sedan 2015. Tidigare har Maria också arbetat i internationella personalledningsuppgifter på Fiskars och på Capgemini som konsult och chef för personalutveckling. Dessutom har hon arbetat som forskare och lärare vid Tammerfors tekniska högskola.

– För oss på Finavia är det viktigt att vår personal står i centrum för vår strategi. Maria har stor erfarenhet och insikt inom olika områden av personalledning, och jag är säker på att vi under hennes ledning kan föra vårt företags och vår personals mål framåt på ett målmedvetet sätt, säger VD Kimmo Mäki.

Finavia-koncernen tillhandahåller tjänster till flygbolag och passagerare. Företaget sysselsätter 2 530 yrkesverksamma i olika uppgifter relaterade till drift, underhåll och utveckling av 20 flygplatser över hela Finland.

– Jag ser fram emot att kunna stödja Finavia i dess strategiska mål i min nya roll. Finavias personal gör ett utmärkt och professionellt arbete i många olika roller och möjliggör smidigt resande. Jag anser också att det är viktigt att bolaget i framtiden vill vara en alltmer mångsidig arbetsplats. Det är fint att kunna främja implementeringen av bolagets strategi i en unik, internationell och ständigt föränderlig verksamhetsmiljö, kommenterar Maria Fyrstén.

När Maria börjar kommer Finavias långvariga Senior Vice President, HR Kaarina Soikkanen att lämna arbetslivet. Soikkanen har arbetat på Finavia sedan 1988, och hon har lett bolagets personalarbete sedan 2008.

– På hela företagets vägnar vill jag varmt tacka Kaarina för hennes engagemang och långa, framstående karriär. Kaarinas människonära arbetssätt och starka erfarenhet har varit mycket värdefullt i de snabba förändringarna inom flygbranschen. Vi önskar Kaarina en stark medvind i fortsättningen, sammanfattar Kimmo Mäki.

Kaarina Soikkanens sista arbetsdag på Finavia är 31.7.2024.