Hoppa över navigering

Norwegian startar reguljärflyg från Helsingfors-Vanda till tre destinationer i Nordafrika

Article published
21.05.2024 kl 13:00
Norwegian Air airplane taking off.
Destinationer
Flygbolaget Norwegian utökar sitt ruttutbud från Helsingfors-Vanda flygplats, när det i oktober–december 2024 börjar med reguljärflyg till destinationer i Marocko och Egypten. Under nästa vintersäsong erbjuder Norwegian veckovisa flyg till Marrakech, Agadir och Hurghada.

Mot slutet av året börjar Norwegian flyga reguljärt från Helsingfors-Vanda till Marrakech och Agadir i Marocko samt Hurghada i Egypten. Flygningarna till Marocko som börjar i oktober–december är återkommande rutter för Norwegian, medan rutten till Egypten som börjar i början av november är helt ny för bolaget.

− Vi är väldigt glada över Norwegians nya rutter! Nu får passagerarna direkta flygförbindelser från Helsingfors-Vanda även till den afrikanska kontinenten, vilket förbättrar Finlands förbindelser med världen ytterligare. Vi på Finavia arbetar hårt med våra partner för att utveckla flygförbindelserna, och vi tror att de nya rutterna också kommer att glädja passagerarna, säger Petri Vuori, Finavias chef för ruttutveckling.

Den historiska miljonstaden Marrakech är ett av Marockos mest populära resmål. Strandsemesterorterna Agadir och Hurghada erbjuder däremot ljuvliga sandstränder längs Atlantens och Röda havets kuster.

DestinationÖppningsdatumVeckodagarDriftdagar
Agadir29.10.20241Tisdagar
Hurghada1.11.20241Fredagar
Marrakech21.12.20242Onsdagar och lördagar

Norwegian utökar även sitt ruttutbud för nästa vinter i Lappland med flyg till Rovaniemi flygplats från London och München. Exakta flygtidtabeller och biljetter finns nu tillgängliga på Norwegians webbplats.

Norwegian flyger från Helsingfors-Vanda till totalt 23 populära resmål i sommar. Se listan över alla sommarens rutter från Finavias flygplatser!