Hoppa över navigering

Sportlovet börjar: Helsingfors-Vanda, Rovaniemi och Kittilä flygplatser är som livligast 23–25.2.

Article published
14.02.2024 kl 08:23
Matkustajat bag drop-tiskillä lähtöaulassa.
Resa
Finavias flygplatser är livliga när människor reser på sportlovsresor. Det finns mest resenärer på flygplatserna från torsdag till söndag 15–18 februari och från fredag till söndag 23–25 februari 2024.

De livligaste tiderna på Helsingfors-Vanda flygplats är på morgonen kl. 6–8 och på eftermiddagen kl. 15–17. Under sportlovet är antalet avresande passagerare som störst 15–18.2, medan antalet ankommande passagerare är som störst 24–25.2.

Under sportlovet är Rovaniemi och Kittilä flygplatser som livligast på helgerna. Läs våra tips för en smidig resa.

Förbered dig för din resa redan hemma

Innan du anländer till flygplatsen, se till att ditt bagage är korrekt packat. Du kan via Finavias sökmotor kontrollera vilka varor du kan packa i handbagaget och vilka varor som ska transporteras i lastrummet.

Brandfarliga skidvallor och borttagningsmedel får inte alls transporteras i flygplan. Gaser och tändvätskor för stormkök är också förbjudna. Ett föremål för eldslagning per passagerare är tillåtet, packat i handbagage eller kläderna som man har på sig. Produkter som reservbatterier och nödbatterier får endast transporteras i handbagaget.

Vänligen studera instruktionerna för säkerhetskontrollen i förväg: Helsingfors-Vanda flygplats och Finavias regionala flygplatser.

Beställ information om ditt flyg via Finavias MyFlight-tjänst. MyFlight informerar om ditt gatenummer och ger rekommendationer för tjänster på flygplatsen. MyFlight är endast tillgängligt för passagerare på Helsingfors-Vanda flygplats.

Reservera tillräckligt med tid på flygplatsen

Kom till flygplatsen i god tid och reservera tillräckligt med tid för parkering, incheckning och säkerhetskontroll. För barnfamiljer finns en egen linje för säkerhetskontroll på Helsingfors-Vanda.

Bäst säkrar du din parkering på Helsingfors-Vanda flygplats genom att boka den på förhand i det område du önskar. P3-huset lämpar sig till exempel för en längre semesterparkering och finns på ett kort promenadavstånd från terminalen.

Läs även

Flygresor med barn

Sportlovstips till Kittilä flygplats