Hoppa över navigering

Transavia börjar med reguljärflyg från Paris till Kittilä under vintern

Article published
02.05.2024 kl 09:06
Transavian lentokone ilmassa
Destinationer
Flygbolaget Transavia börjar flyga från Paris till Kittilä flygplats i december 2024. Destinationen är redan flygbolagets tredje destination i Lappland.

Rutten flygs från Paris-Orly flygplats en gång i veckan på lördagar mellan den 14 december 2024 och den 8 mars 2025. Rutten trafikeras med ett 189-sitsigt Boeing 737-flygplan.

− Den nya förbindelsen är en mycket glädjande nyhet: vi hälsar Transavia varmt välkommen till Kittilä flygplats! Förra vintersäsongen var turismen rekordstor i Lappland och vi har en stark vilja att tillsammans med hela turismbranschen fortsätta den här fantastiska utvecklingen. Regelbundna reguljärflygförbindelser är mycket viktiga här, så vi utvecklar dem långsiktigt för att förbättra tillgängligheten till Finland, säger Jonna Pietilä, chef för Kittilä flygplats och regionchef för Finavias flygplatser i Lappland.

Transavia är ett lågprisflygbolag som ingår i koncernen Air France−KLM. Rutten är redan bolagets tredje från Paris till finska Lappland. Nästa vinter flyger bolaget även till Ivalo och Rovaniemi.

Du kan se exakta tidtabeller och boka dina flyg på Transavias webbplats.

Bild: Transavia.

Se även:

Läs mer om Kittilä flygplats

Känner du redan till Kittilä och dess upplevelser? Det finns saker att uppleva året runt!