Bageri-konditoriet Pekka Heikkinen, som grundades i Kajana år 1913, har betjänat kunder i 112 år och drivs idag av den fjärde generationen.
”Vi är mycket glada över att servicenivån på Kajana flygplats höjs och att resenärerna nu har tillgång till ett högklassigt café. Det är särskilt fint att aktören är ett lokalt företag som även tar hänsyn till lokal förankring i sitt produktsortiment”, säger Joni Nojonen, flygplatschef på Kajana flygplats.
Flygplatscaféet erbjuder färska bakverk – både salta och söta – fyllda smörgåsar, kaffe, te, läskedrycker samt små snacks. Det finns även produkter för takeaway, såsom det berömda vedugnsbrödet och andra lokala produkter.
Caféet fungerar också som en upphämtningspunkt för Pekka Heikkinens produkter, så det är enkelt att beställa souvenirer i förväg via företagets webbutik (på finska) och välja flygplatsen som upphämtningsställe.
Besök Kajana flygplatsens webbplats