Location
Gate 13 (Show on the map)
Opening hours
Sun-Fri 4-20.30 and Sat 4-19.30
Contact information
+358 50 525 2176

Johan&Nyström
15 ratings

Johan&Nyström serves artisan coffee and seasonal beverages. Let our extensive offering and high quality charm you.

Would you like a cappuccino, pressed coffee or flavoured rooibos tea? Our extensive coffee and tea range is unmatched. You can comfortably have a hot beverage relaxing on our soft sofas.

If you would like to eat something, you can try a sandwich with peanut butter and sun-dried tomato, for example.

Even though we offer several options, the choice will not be difficult. Tell our barista about the beverages you like and they will give recommendations. Even if you were familiar with a coffee beverage, skilled hands can make it actually very different. The coffee variety, method of processing the coffee berries and coffee making method all have effects on the taste.

The coffee we use is roasted manually and slowly to allow all flavours to develop over time. Our roasters date back to 1956.

In addition to good coffee and tea, our cafeteria is renowned for us providing information about their origin and farmers as well as the effect of roasting on the flavour. We favour Fair Trade and Direct Trade products.

You can also buy coffee, coffee presses and other products to go.

Location
Gate 13 (Show on the map)
Opening hours
Sun-Fri 4-20.30 and Sat 4-19.30
Contact information
+358 50 525 2176
Olen normaalisti ollut tyytyväinen Johan&Nyströmin palvelun tasoon, vaikka tuotteet - erityisesti syötävät - ovat aivan naurettavan kalliita, ja kahvi on ollut aina hyvää. Tänään meni hinta-laatusuhde kuitenkin niin överiksi, etten enää viitsi tässä kuppilassa pysähtyä. Jonossa oli minua ennen kaksi vanhempaa herraa, jotka olivat ehkä hieman hankalahkoja, mutta silti. Kassalla oli aasialaisen näköinen tyttö, joka vaikutti olevan melko uusi, ja hänen kanssaan oli toinen barista. Kolmas henkilökunnan jäsen hinkkasi liinalla lasia heidän takanaan rupatellessaan vartijan kanssa. Kyseessä ei näyttänyt olevan mikään tilanne, vaan Secun jannu näytti olevan aamukahvilla. Siinä ajassa, mitä edeltävien asiakkaiden palvelemiseen meni, olisi tuo kolmas ihminen ehtinyt pyytää minulta tilaukseni, ja valmistaa kahvini ainakin kolmesti. En ollut ainoa joka kääntyi jonosta.
Eeva • 22.9.2017
Very poor variety of products. No wonder it was the only place with available seats left.
Petri • 25.5.2017
Hei!Asioin lentokentän kahvilassanne 18.4. aamulla. Kahvin valmistamiseen kului n. 20 min. Jos jonoa on niin paljon, että yhden kahvin saamiseen kestään näin kauan, olisi henkilökunnan syytä mainita jonosta ja antaa jonkin sortin aika-arvio valmistusajasta. Kävin itse tiedustelemassa baristalta kestoa ja sain vastauksesi vain epämääräisiä arvioita ja suorastaan v***uuntuneita hymähdyksiä. Sain lopulta kahvini ja kerkesin juuri ja juuri lennolle. Monelta muulta asiakkaalta jäi kahvit juomatta, vaikka olivat jo maksaneet kahvinsa. Toivoisin vähemmän nyrpeää asiakaspalveluasennetta ja tiedon siitä, että kahvini valmistuksessa voi todella kestää 20 min.
Suubels • 23.4.2017
Espresso, especially made by Rasmus, is one of the best I get anywhere in the world. I always start my trip here. The sandwiches have plenty of fillings, and well designed.
Ari Tikka • 16.1.2017
The coffee is always cold. I have already given many opportunities, but there is no cure for this.
Lena • 21.11.2016
Cappucino OK but coffee beans were 50% more expensive than in helsinki store and without price tag, on hold for some time !!!
arska • 13.10.2016
11.10.2016
9.10.2016
Great coffee
Rasmus • 22.3.2016
It's the best ice latte I ever have in airport ! The favor is very strong . If u like ice coffee or latte , u can't miss it!
Sang • 14.3.2016
The best cappuccino I have ever tasted
steve • 22.2.2016
24.1.2016
Hyvää kahvia ja ystävällistä palvelua! 5/5
Suvi • 14.1.2016
24.12.2015
18.12.2015

Kiitos arvostelustasi!

Give your rating

Fill in reCAPTCHA.

We reserve the right to abandon the whole review or parts of it. For more more information please see the Terms of Use.

Read next

History of Finnish Aviation: the 1960s – A disastrous flight accident takes place in Koivulahti and Keihäsmatkat spearheads cheap package holidays

In the 1960s, flying grew in popularity, despite a disastrous flight accident shaking up Finland in 1963.

Boarder Guard’s helicopter squadron rescues, patrols and fights fires – and is now based at Helsinki Airport

The Finnish Border Guard’s Air Patrol Squadron found a new home at Helsinki-Vantaa airport in 2017.

How flight attendants deal with challenging passengers: “Put yourself in the customers’ shoes but never lose your authority”

Flight attendant and blogger Riina Keinonen shares her insight on how to handle distressed or aggressive travellers.

The art of in-flight wine – Strong flavors to balance off diminished sense of taste

Our tastebuds are less sensitive in higher altitudes, so both food and beverages may seem to lack flavor. That’s why only strong, characterful wines make it to in-flight menus.