Skip navigation

Hetken päässä Helsingistä: Bangkok, New York, Lissabon, Tukholma, Osaka ja Lappi

Article published
1.2.2012 at 07:30
Belem linna auringonlaskun aikana.
 

Bangkokin yössä: Thaimaa

One night in Bangkok oli takavuosina hitti, joka soi kaikkialla maailmassa. Vieläkin yli yhdeksän miljoonan asukkaan Thaimaan pääkaupungissa riittää yöelämää jokaiseen makuun. Vaikka lain mukaan baarien pitäisi mennä kiinni viimeistään yhdeltä, monessa paikoissa meno jatkuu railakkaana aamutunneille asti.

around_bangkok.jpg

Parasta viihdettä: New York, USA

New York on niin täynnä vilinää ja tapahtumia, ettei kaikkeen huomionarvoiseen osaa edes havahtua. Jopa yksi maailman kuuluisimmista urheiluareenoistakin jää helposti huomaamatta, vaikka sen vierestä kävelisi.

7th Avenuella sijaitsevalla Madison Square Gardenilla järjestetään yli 300 tapahtumaa vuodessa. Viihde- ja taidenautintojen lisäksi areenalla voi nähdä maailman parasta koripalloa ja jääkiekkoa. Kaupungin ytimessä on NBA-joukkue New York Knicksin ja NHL-joukkue New York Rangersin kotiareena, jonne mahtuu lähes 20 000 katsojaa.

around_newyork.jpg

Historian siipien havinaa: Lissabon, Portugal

Vain muutaman kilometrin Lissabonin keskustasta sijaitseva Belémin torni (Torre de Belém) lienee yksi maailman kauneimmista vankilana toimineista rakennuksista. Alun perin 1500-luvun alussa rakennettu linnoitustorni ei kuitenkaan ollut tarkoitettu vankilaksi, vaan muistuttamaan siitä, että Vasco da Gama lähti Lissabonista vuonna 1497 etsimään meritietä Intiaan. Reitti löytyi. Matka Intiaan ja takaisin Portugaliin kesti runsaat kaksi vuotta. Sen kunniaksi rakennettu Belémin torni on liitetty UNESCO:n maailmanperintöluetteloon.

around_lisboa.jpg

Mutkatonta shoppailua: Tukholma, Ruotsi

Tukholmassa on helppo tuntea olonsa kotoisaksi. Osasyy siihen on se, että ruotsalaiset ovat kehittäneet monia kauppakonsepteja, jotka ovat menestyneet ympäri maailmaa, kuten H&M, Gina Tricot, Stadium, Clas Ohlson ja IKEA. Kaupungin keskustan suurissa tavarataloissa on helppo tehdä ostoksia. Jos haluaa tehdä löytöjä merkkivaatemyymälöistä, kannattaa suunnistaa myös Drottninggatanille.

around_sweden.jpg

Makujen matkalla: Osaka, Japani

Sushi on valloittanut kulinaristien sydämiä ympäri maailman. Monissa eri puolille maailmaa perustetuista sushi-baareista saa vain kalpean aavistuksen siitä, millaisia makunautintoja alan todellinen taitaja voi saada aikaan. Japanin Osaka on herkuttelijoiden kaupunki. Niin paikalliset kuin kauempaakin tulleet herkuttelijat suuntaavat Dotonborin alueelle. Valinnanvaraa riittää, mutta rohkenisitko kokeilla myrkyllistä pallokalaa – kokin todellista taidonnäytettä?

around_osaka.jpg

Luonnon väriloistoa: Lappi, Suomi

Lapin luonto on sopeutunut äärimmäisiin olosuhteisiin. Kesällä aurinko paistaa läpi vuorokauden ja kasvit imevät itseensä auringon energian lyhyen ja kiivaan kasvukauden aikana. Syksyllä illat pimenevät, mutta valoa tuo uskomattoman rikkain värisävyin hehkuva ruska.

around_lapland.jpg

Teksti: Sami Laakso
Kuvat: Wikimedia

Matkustus