Helsinki-Vantaalla on kaksi terminaalia. Tarkista kummasta terminaalista lentosi lähtee.

Mistä lento lähtee ja milloin kentällä pitää olla

Tarkista ennen lentoasemalle tuloa, kumpaa terminaalia lentoyhtiösi käyttää. Tältä sivulta saat tietoa myös siitä, milloin kentällä pitää olla.

Helsinki-Vantaalla on kaksi terminaalia, T1 ja T2. Katso ennen lentoasemalle tuloa, kummasta terminaalista lentoyhtiösi lento lähtee tai kumpaan terminaaliin lento saapuu.

Molemmat terminaalit ovat avoinna ympäri vuorokauden. Terminaalit T1 ja T2 on liitetty toisiinsa yhdyskäytävällä ja ne muodostavat yhden rakennuksen. Terminaalien välinen etäisyys on noin 300 metriä.

Matkalle lähtö

Noudata lentoyhtiösi tai matkanjärjestäjäsi antamaa lähtöselvitysaikaa. Erityisesti vilkkaimpina aikoina Helsinki-Vantaalle on hyvä tulla ajoissa. Ruuhkaa on usein, kun lento lähtee

  • aamulla kello 6.00 - 8.30,
  • iltapäivällä kello 14.00 - 17.30 sekä
  • kesä-, syys-, joulu-, hiihto- ja pääsiäislomien alkaessa.

Varaa riittävästi aikaa:

Kotimaanlennot ja Euroopan Schengen-maiden lennot operoidaan porteilta 11-31. Kaukolennot ja Euroopan non-Schengen-lennot operoidaan porteilta 31-38, jonne mennään ja josta tullaan passintarkastuksen kautta.

Vinkkejä ja ohjeita Helsinki-Vantaan matkustajille

Matkalta paluu

Jos matkatavarasi eivät saapuneet perille tai ne ovat rikkoutuneet, tee siitä heti ilmoitus matkatavara-aulan tulopisteessä. Matkatavaroiden käsittelystä, kuljetuksesta ja luovutuksesta vastaa lentoyhtiösi. Matkatavaroita koskevat ohjeet ja yhteystiedot saat oman lentoyhtiösi kotisivulta.

Tullitarkastus

Kaikkia lentoja ei enää kuuluteta

Seuraa lentosi ja lähtöporttisi tietoja terminaalin monitoreista, verkkopalvelusta tai mobiiliapplikaatiostamme. Helsinki-Vantaa on hiljainen kenttä, eikä kaikkia lentoja enää kuuluteta.