Vaihtomatkustus Helsinki-Vantaalla

Vaihtomatkustaminen Helsinki-Vantaan kautta on helppoa, ja vaihtoajat ovat Euroopan lyhyimpiä. Koko lentoasema toimii yhden katon alla, joten voit kävellä saapuvan lentosi portilta seuraavan lennon lähtöportille. Lennot Schengen-maihin lähtevät eri alueelta kuin lennot non-Schengen -maihin, mutta siirtyminen alueiden välillä on helppoa. Lentoasemalla on kattava määrä ravintoloita, kahviloita ja myymälöitä, joita löytyy koko lähtöporttialueelta. Tältä sivulta löydät tietoa vaihtomatkustuksesta ja voit tutustua Helsinki-Vantaan lentoaseman karttaan.

Helsinki-Vantaan kautta vaihtaminen on helppoa

Helsinki-Vantaan lentoasema tarjoaa kiireettömän paikan vaihtaa lentokonetta. Vaihtolentoa odottaessa matkustajilla on käytössä laaja tarjonta myymälöitä, kioskeja, ravintoloita ja kahviloita.

Helsinki-Vantaan lentoasema on saanut monia kansainvälisiä tunnustuksia erinomaisesta asiaskokemuksesta, tehokkuudesta ja täsmällisyydestä. Matkustajat ovat valinneet Helsinki-Vantaan useita kertoja Euroopan parhaaksi lentoasemaksi omassa kokoluokassaan. Koko lentoasemayhteisö tekee parhaansa sujuvan matkustamisen eteen.

Tutustu Helsinki-Vantaan kauppoihin ja ravintoloihin

Katso täältä kaikki Helsinki-Vantaan lähtevät ja saapuvat lennot

Ostoksia voit tehdä aina, lensitpä sitten kotimaahan tai ulkomaille. Katso tästä lisätietoa osto-oikeuksistasi.

Näin vaihdat lentokonetta Helsinki-Vantaalla

  1. Kun saavut lennoltasi terminaaliin, tarkista lentotietonäytöiltä seuraavan lentosi lähtöportti ja arvioitu kävelyaika lähtöportille.
  2. Kotimaan lennot ja lennot Schengen-maihin lähtevät lähtöporteiltä 5-36. Lennot non-Schengen-maihin lähtevät lähtöporteiltä 37-55.
  3. Jos saavut Helsinki-Vantaalle toiselta kotimaan lentoasemalta tai toisesta Schengen-maasta ja jatkat matkaasi Aasiaa, Pohjois-Amerikkaan, Lähi-itään tai Iso-Britanniaan, on sinun kuljettava passintarkastuksen läpi päästäksesi jatkolentosi lähtöportille. Biometrisen passin haltijat voivat käyttää automaattisia rajatarkastusautomaatteja.
  4. Jos saavut Helsinki-Vantaalle toiselta kotimaan lentoasemalta tai toisesta Schengen-maasta ja jatkat matkaasi Schengen-maahan, sinun ei tarvitse mennä passintarkastuksen läpi.
  5. Helsinki-Vantaan lentoasemalla noudatetaan Euroopan Unionin turvallisuusregulaatiota. Siksi non-Schengen-maista (pois lukien EU-maat, jotka eivät kuulu Schengeniin, sekä Iso-Britannia, Yhdysvallat, Kanada ja Singapore) saapuvat vaihtomatkustajat siirtyvät jatkolennolleen turvatarkastuksen kautta.

Jos olet varannut Helsinki-Vantaalle saapuvan lentosi ja jatkolentosi eri varauksille, huolehdi, että sinulla on tarpeeksi aikaa vaihtaa konetta. Ruumamatkatavarasi eivät siirry automaattisesti jatkolennolle. Siirry lennon jälkeen matkatavaranluovutusaulaan, hae ruumamatkatavarasi ja tee uusi lähtöselvitys. Siirry sen jälkeen turvatarkastukseen. Noudata huolellisesti lentoyhtiön ohjeita lähtöselvitysajasta.

Katso täältä ulkoministeriön lista Schengen-maista ja ohjeet matkustamiseen

Katso täältä Helsinki-Vantaan lentoaseman kartta

Lue täältä Tullin ohjeet tullattavien tavaroiden osalta. Tullilla on osa palvelusivu Finavian verkkosivulla. Löydät lisätietoa tullikäytännöistä myös Tullin palvelusivulta.

Thumbnail from the video with title Tervetuloa Helsinki-Vantaan lentoasemalla