Helsinki-Vantaan pysäköinnin lisäpalvelut

Sähköautojen latauspaikat

Finavialla on Helsinki-Vantaan lentoasemalla lähes 350 sähköauton latausasemaa. Latausasemat sopivat sekä keskinopeaan että hitaaseen lataukseen. Sähköautojen latauspisteet sijaitsevat pysäköintitaloissa P1 Premium, P2, P3 ja P5. P2 -pysäköintialueen 3. kerros on varattu kokonaan sähköautoille. Latauspisteisiin sopii Type 2:n latauskaapeli.

Tarkemmat toimintaohjeet ja yhteystiedot saat lentoaseman sähköauton latausasemalta tai voit ladata ohjeet tästä.

Invapysäköinti

Esteetön matkustaminen on meille ensiarvoisen tärkeää. Liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen haltija voi pysäköidä maksutta mille tahansa vapaalle paikalle puomitetulla pysäköintialueella. Pysäköintialueita ovat P1 Premium, P2, P3, P4, P5 ja Pikaparkki.

Jos haluat varata pysäköintipaikan lentoasemalta, siirry varauspalveluun. Pysäköinti on tällöin maksullista.

Jos tarvitset apua liikkumisessa, voit ennen matkan alkua varata Finavian ilmaisen avustuspalvelun. Pysäköintitaloissa ja terminaalien edustoilla on kutsupisteitä, joista saa yhteyden avustuspalveluun.

Näin toimit liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen kanssa

Kun ajat autosi puomitetun alueen sisällä sijaitsevalle liikkumisesteiselle henkilölle tarkoitetulle paikalle, ota matkalle mukaan puomilta saamasi parkkilippu ja henkilökohtainen liikkumisesteisen pysäköintitunnus. Pysäköintihallit P1 Premium ja P2, sekä pikaparkki ovat liputtomia alueita ja puomi aukeaa kameratunnistuksella. Matkalta palattuasi saat ilmaisen ulosajolipun, kun esität parkkilipun ja liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen neuvontapisteessämme. Mikäli pysäköit liputtomalle alueelle, pysäköintisi hinta nollataan neuvonnassa rekisteritunnuksen perusteella. Neuvonta sijaitsee tuloaulassa.

Huomioi, että kuvattoman liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen kanssa tulee mukana olla myös kuvallinen henkilötunnus.

Jos liikkuminen on vaikeaa, myös toinen henkilö voi asioida neuvonnassa puolestasi. Hänellä pitää olla parkkilipun tai rekisteritunnuksen lisäksi liikkumisesteisen pysäköintitunnus, sekä tunnuksenhaltijan lentolippu.

Kun pysäköit autosi puomittamattoman alueen liikkumisesteiselle tarkoitetulle paikalle, jätä pysäköintitunnus auton sisälle näkyvälle paikalle esimerkiksi tuulilasin alle.

Auton pesupalvelu

Säästä aikaa ja vaivaa. Pesetä autosi lentoasemalla sillä aikaa, kun itse olet matkalla. Lennolta saavuttuasi sinua odottaa puhdas ja siisti auto.

Voit varata ja maksaa autopesun etukäteen pysäköinnin ennakkovarauksen yhteydessä. Pesupalvelu on ostettavissa, kun teet varauksen P1, P2, P3 tai P5 pysäköintialueelle. Autopesulan palvelut ovat käytettävissäsi myös ilman ennakkovarausta, pysäköidessäsi edellä mainituille alueille. Autopesulan henkilökunta noutaa auton pesun ajaksi ja palauttaa samalle paikalle.

Autopesula sijaitsee P1 Premium pysäköintialueella. Tutustu tarkemmin täällä.

Muut autopalvelut

Autopesula Korrek Pro Center sijaitsee P1 Premium pysäköintialueella. Autonhoidon palveluihin kuuluvat mm. renkaanvaihdot ja kausisäilytys, tuulilasipalvelut, sekä erilaiset pinnoitteet ja vahaukset. Tutustu valikoimaan autopesulan nettisivuilla.