Tiedotusvälineiden kuvaus- ja lähetysohjeet lentoasemilla

Tältä sivulta tiedotusvälineiden edustajat saavat tietoa kuvaamisesta sekä suorista tv- ja radiolähetyksistä Finavian lentoasemilla.

Lentoaseman lähtö- ja tuloauloissa kuvaamiseen ei pääsääntöisesti tarvita kuvauslupaa. Poikkeuksena on turvatarkastus, jonka kuvaaminen on Ilmailulain mukaan kielletty.

Suorien lähetysten tekemisessä on otettava huomioon käytettävä yhteystekniikka. Linkkiautoa käytettäessä tulee toimittajan tai kuvaajan olla etukäteen yhteydessä Fintraffic lennonvarmistuksen viestintään. Jos suoran lähetyksen tekemisessä käytetään mobiiliverkkoa, ei erillistä yhteydenottoa Fintrafficiin tarvita.

Liikkuminen turvatarkastuksen jälkeisellä alueella edellyttää, että kuvaajan ja toimittajan mukana on saattaja ja tarvittaessa myös ajoneuvon kuljettaja. Helsinki-Vantaalla lentokoneiden nousuja ja laskuja voi kuvata myös julkiselta näköalaterassilta.

Lehdistön edustajat voivat sopia Finavian Media Deskin

  • turvatarkastuksen kuvaamisesta
  • pääsystä porttialueelle ja lentokoneiden pysäköinti- ja rullausalueille

Lisätietoja lennonjohdon radioliikenteen nauhoitteista ja tutkakuvatallenteista sekä ohjeita dronen lennättämisestä lentokenttien lähellä tai valvotussa ilmatilassa saa Fintraffic lennonvarmistukselta.

Mainostoimistoja, tuotantoyhtiötä, opiskelijoita ja lentoasemalla toimivia yrityksiä koskevat kuvausohjeet.