Ohita navigaatio

Maarianhaminan lentoaseman remontoitu kiitotie loistaa uudessa valaistuksessa

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
05.07.2021 klo 12:38
Maarianhaminan lentoaseman kiitotie
Yritys
Lentoasemayhtiö Finavian viiden miljoonan euron investointi Maarianhaminan lentoaseman kiitotiehen on saatu päätökseen. Reittiliikenne Helsinkiin, Tukholmaan ja Turkuun käynnistyy 4. heinäkuuta alkaen. Jo projektin suunnitteluvaiheessa Finavian ilmasto-ohjelman tavoitteet olivat vahvasti mukana päätöksenteossa.

– Finavian toteuttaman, viiden miljoonan euron remontin aikana kiitotie päällystettiin uudelleen ja lentoaseman sähkönsyöttö, kaapeloinnit ja kiitotievalojärjestelmä uusittiin. Samalla kiitotievalojärjestelmän yli 130 valaisinta vaihdettiin ympäristöystävällisiin led-valoihin, kertoo Maarianhaminan lentoaseman päällikkö Tanja Sabel.

Uusien led-valaisimien energiankulutus on vain noin 30% aikaisempiin valaisimiin verrattuna, mikä tukee ympäristövastuullisuutta.

Finavian tavoitteena on vähentää oman toimintansa ympäristövaikutuksia. Kaikki Finavian lentoasemat saavuttivat hiilineutraaliuden jo vuonna 2019. Tulevaisuuden tavoite on saavuttaa nettonollapäästöt.

– Otamme kehittämistä koskevissa päätöksissämme vahvasti huomioon vastuulliset teknologiavalinnat ja ympäristönsuojelua tukevat ratkaisut, joilla rakennamme, ylläpidämme ja korjaamme lentoasemiamme.

Maarianhaminan lentoaseman kiitotie yövalaistuksessa

– Nopeat tehokkaat liikkumismuodot ovat tärkeitä kaikille yhteiskunnille, mutta etenkin se on tärkeää Ahvenanmaalle, saarella kun olemme. Lentoyhteydet ovat tärkeitä elinkeinoelämälle, asukkaille ja enenevissä määrin myös matkailijoille. Kehitys kestävän lentoliikenteen saavuttamiseksi etenee vauhdilla ja nyt perustukset on luotu ympäristöystävällisen lentoliikenteen saavuttamiseksi, kun vaihtoehto on tarjolla, sanoo Christian Wikström, Ahvenanmaan maakuntahallituksen Infrastruktuuriministeri.

Ennen syksyä Finavia uusii myös lentoaseman maaliikenteen polttoainejakeluaseman ja asentaa sähköautojen latauspisteitä pysäköintialueelle. Töillä ei ole vaikutusta lentoliikenteeseen.

Vuonna 1937 valmistuneelle Maarianhaminan lentoasemalle on ollut säännöllistä lentoliikennettä vuodesta 1940 asti. Ahvenanmaalla vietetään parhaillaan maakunnan itsehallinnon 100-vuotisjuhlavuotta. Nyt tehdyn remontin ansiosta Ahvenanmaan lentoliikenteen toimintaedellytykset on turvattu pitkälle tulevaisuuteen. Lentoasema pystyy jatkossakin tarjoamaan lentoyhtiöille hyvät puitteet toimia ja palvella asiakkaitaan.

– Ajoitimme kunnostustyöt alkukesään, jolloin matkustajamäärät ovat perinteisesti matalammat kuin loppukesästä. Saimme toteutettua uudistuksen niin, että remontin vaikutukset matkustukseen pysyivät pieninä. Toivotamme kaikki matkustajat ja lentoyhtiöt lämpimästi tervetulleiksi uudistetulle Maarianhaminan lentoasemalle.

Reittiliikenne Helsingistä ja Tukholmasta käynnistyy sunnuntaina 4.7. Lennot Turkuun alkavat maanantaina 5.7.2021.

Tutustu myös näihin

Katso täältä Maarianhaminan lähtevät ja saapuvat lennot

Lue lisää: Minun Maarianhaminani

Lue lisää miten Finavia kehittää lentoasemiaan