Ohita navigaatio

Finavialaisia: lakiyksikössä uuden oppiminen ei lopu koskaan

Artikkeli julkaistu
11.09.2023 klo 08:07
Jonna Genberg
Ihmisiä & Ilmailua
Legal Counsel Jonna Genberg tuntee ylpeyttä voidessaan olla mukana tukemassa Finavian liiketoimintaa. Hänestä on palkitsevaa päästä neuvottelemaan erityyppisiä sopimuksia sekä avustamaan monipuolisissa oikeudellisissa kysymyksissä.

”Aloitin työt Finavialla syyskuussa 2020. Siirryin tänne suoraan asianajotoimistosta, jossa toimin asianajajana muun muassa riidanratkaisuun liittyvissä toimeksiannoissa.

Olin jo pitkään haaveillut pääseväni miettimään yksittäisen organisaation intressejä sekä keskittymään enemmän IT- ja tietosuoja-asioihin. Siksi tartuinkin heti toimeen bongatessani ilmoituksen, jossa haettiin IT-juridiikasta kiinnostunutta juristia Finavialle.

Vastaamme Finavian lakiyksikössä koko konsernin lakiasioista. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sopimusasioissa sekä hankinnoissa avustamista.

Yksikkömme koostuu kolmesta juristista ja lakiasiainassistentista. Jokaisella meillä on taustaa hieman erityyppisistä töistä ja osaamisalueista. Tästä on hyötyä Finavian kaltaisessa organisaatiossa, jossa toimintakenttä on jatkuvassa muutoksessa. Upea tiimimme on yksi suurimmista syistä, miksi viihdyn töissäni niin hyvin.

Jaamme työtehtävät pitkälti sovittujen vastuualueiden ja työtilanteen mukaan. Autamme jokainen matalalla kynnyksellä kaikissa juridiikkaan liittyvissä kysymyksissä, joita Finaviassa herää.

Ilmailualan kansainvälisen erityisluonteen ja regulaation takia työssämme saa melkein viikoittain tutustua johonkin uuteen juridiseen kysymykseen. Vaikka se onkin välillä haastavaa, on kuitenkin valtavan innostavaa päästä oppimaan jatkuvasti uutta.

Pidän siitä, että voimme lakiyksikössä olla monipuolisesti mukana tukemassa Finavian liiketoimintaa esimerkiksi hankintojen valmistelun ja sopimusneuvotteluiden kautta. Helsinki-Vantaan lentoaseman uudessa terminaalissa kulkiessani koen ylpeyttä, kun tiedän meidänkin olleen mukana mahdollistamassa sen rakentamisen ja käyttöönoton.

Pienen lapsen äitinä olen ollut tyytyväinen, kuinka hyvin työn ja vapaa-ajan yhdistäminen on Finavialla onnistunut. Lapsiperheen arkeen liittyvien menojen sumpliminen ei ole koskaan ollut ongelma. Täällä pidetään myös proaktiivisesti huolta, ettei kukaan kaikessa hiljaisuudessa ota esimerkiksi liikaa töitä pöydälleen.

Ymmärrän hyvin, miksi moni viihtyy Finavialla pitkään. Täällä pääsee tekemään mielekästä työtä hyvässä porukassa ja erityisellä toimialalla. Ei ole mikään ihme, että meillä on suuri määrä työkavereita yli 20 vuoden Finavia-kokemuksella.”

Lue finavialaisten uratarinoita