Ohita navigaatio

Hiihtolomat käynnistyvät Finavian lentoasemilla – saavu hyvissä ajoin Helsinki-Vantaalle 24.–27.2.

Artikkeli julkaistu
15.02.2023 klo 08:33
Matkustajat katsovat lentotietotaulua
Matkustus
Finavian lentoasemilta matkustetaan hiihtolomamatkoille ympäri maailmaa. Liikkeellä on paljon lähteviä matkustajia 17.–20. ja 24.–27. helmikuuta 2023.

Erityisesti Helsinki-Vantaalle Finavia odottaa vilkasta viikonloppua 17.-20.2, kun hiihtolomat Etelä-Suomessa alkavat. Vilkkaimmat matkustusajat ovat aamuisin kello 5–8 välillä ja iltapäivisin kello 14–17 välillä.

Lomamatkoiltaan saapuvien matkustajien osalta vilkkaimmat päivät Helsinki-Vantaalla ovat 23.–27.2.

Lue vinkkimme sujuvaan matkaan.

Valmistaudu matkaasi jo kotona

Ennen lentoasemalle saapumista on hyvä tarkistaa, että matkatavarat on pakattu oikein. Voit tarkistaa Finavian hakukoneesta, mitkä tavarat voi pakata käsimatkatavaroihin ja mitkä menevät ruumaan.

Voit myös tilata lentosi tiedot Finavian MyFlight -palvelusta. MyFlight kertoo porttisi numeron ja suosituksia lentoaseman palveluista. MyFlight on saatavilla vain Helsinki-Vantaan matkustajille.

Varaa riittävästi aikaa kentälle

Saavu lentoasemalle hyvissä ajoin ja varaa riittävästi aikaa pysäköintiin, lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen. Lapsiperheille on oma turvatarkastuslinjasto.

Parhaiten varmistat pysäköintisi Helsinki-Vantaalla varaamalla sen ennakkoon haluamaltasi alueelta. Esimerkiksi P3 -talo soveltuu pidempään lomapysäköintiin ja on lyhyen kävelymatkan päässä terminaalista.

Lue myös

Hiihtoloma lasten kanssa – vinkit Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Miten toimin turvatarkastuksessa?

Katso video: Näin MyFlight toimii