Ohita navigaatio

Ketkä voivat tehdä ostoksia lentokentällä? Mitä myymälöitä Helsinki-Vantaan lentoasemalla on?

Artikkeli julkaistu
21.08.2023 klo 08:14
Matkustajat ostoksilla lentokentällä.
Matkustus
Helsinki-Vantaan lentoasemalla on kymmeniä myymälöitä ja kioskeja, joissa matkustajat voivat tehdä ostoksia ja viettää aikaa matkan aikana.

Matkustaja, lue usein kysytyt kysymykset lentokentän kaupoista.

  1. Ketkä voivat ostaa lentokentän myymälöistä?

Kaikki matkustajat voivat ostaa Helsinki-Vantaan myymälöistä ja kioskeista, myös Duty Free -myymälöistä. Voit siis huoletta nauttia ostoksista kentällä olitpa lähdössä matkalle, palaamassa Suomeen tai vaihtamassa jatkolennolle.

Rajoituksena on, että kotimaan matkustajat eivät voi ostaa vahvoja alkoholi- ja tupakkatuotteita tax free -myymälöistä.

Helsinki-Vantaan tuloaulassa on useita kauppoja, kuten Alepa, Moomin Shop, Fashion & Accessories ja R Kioski, joista kuka tahansa lentoasemalla vieraileva voi ostaa tuotteita, vaikkei olisi lähdössä matkalle.

  1. Voinko ottaa ostokseni mukaan lennolle?

Lentoasemalla tehdyt ostokset voi kuljettaa käsimatkatavaroissa lennolle mukaan. Voit myös ostaa lentoasemalta evästä lennollesi.

Jos matkustat jatkolennolla EU-alueen sisällä tai sen kautta, nestemäiset tax-free ostoksesi kuten parfyymi-, kosmetiikka- ja alkoholituotteet pakataan kassalla kuitin kanssa sinetöityyn pussiin. Jos matkustat jatkolennolla EU-alueen ulkopuolella, varmista nesteohjeistukset lentoyhtiöltäsi.

Lisäksi lentoyhtiöltä ostamasi lentolipputyyppi voi edellyttää, että lentoasemalla tehdyt ostokset mahtuvat käsimatkatavaroihisi.

  1. Mistä tiedän, mitä myymälöitä lentokentällä on?

Voit tutustua Helsinki-Vantaan lentoaseman myymälöihin, kioskeihin ja palveluihin Finavian verkkosivuilla, josta löydät jokaisen liikkeen tiedot ja aukioloajat. Esimerkiksi suomalaiset brändit Marimekko, Iittala, Moomin Shop, R Kioski ja Alepa palvelevat terminaalissa.

Voit lisäksi valmistautua lentomatkaasi tilaamalla MyFlight-palvelun, joka antaa suosituksia lähtöporttisi lähellä olevista kaupoista ja ravintoloista.

Lue myös

Kotimaan matkustajat voivat tehdä ostoksia Helsinki-Vantaan lentoaseman tax-free-myymälöissä

Helsinki-Vantaalle avautui liuta uusia myymälöitä – voit ostaa kaikista kaupoista

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran 19. kesäkuuta 2023.