Ohita navigaatio

Ainutlaatuinen Pohjois-Lappi viehättää kaikkina vuodenaikoina – tutustu Ivalon lentoasemaan

Artikkeli julkaistu
16.02.2024 klo 08:56
Lapland Northern Lights Lappi Revontulet
Reitit & Kohteet
Ivalo on Suomen pohjoisin lentoasema. Lentoasema tarjoaa matkailijoille sujuvat yhteydet karun kauniiseen Lappiin.

Pohjois-Lapissa sijaitseva Ivalon lentoasema on palvellut matkustajia jo yli 80 vuotta. Pohjoisen Lapin kauniin karut maisemat houkuttelevat matkustajia niin koti-Suomesta kuin ympäri maailmaa.

Vuonna 2023 Ivalon lentoaseman kautta kulki kaikkiaan 220 000 matkustajaa. Vilkkain matkustusliikenne on talvisin ja joulukuussa reitti- ja tilauslentoja on noin 7 päivässä.

Lentoaseman uniikki Lapinhelmi-terminaali tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen elämyksen. Lentokentän lähiympäristöstä voi usein bongailla myös poroja!

Ivaloon lennetään tällä hetkellä suorin lennoin neljästä Euroopan kohteesta: Düsseldorfista, Frankfurtista, Pariisista ja Zurichista. Kotimaan sisällä Ivaloon lennetään Helsingistä.

Lentoaseman päällikön vinkit Ivaloon

Ivalosta matkaa sujuvasti Pohjois-Lapin ainutlaatuisiin kohteisiin kaikkina vuodenaikoina. Ivalon lentoaseman päällikkö Jarmo Pyhäjärvi jakaa matkustusvinkkinsä Ivalon lähialueille.

Suositut matkailukohteet, kuten Inarijärvi ja Saariselkä sijaitsevat sujuvan matkan päässä Ivalon lentoasemasta. Pohjois-Lapin alueella on monia muitakin upeita kohteita ja lomakyliä – esimerkiksi igluhotellit ovat matkailijoiden suosiossa.

Tunturit ja tunnelmallinen Pohjois-Lapin kaamos ihastuttavat matkailijoita talvisesonkina. Kesäaikaan Ivalossa voi puolestaan kokea yöttömän yön taikaa, ja syksyllä nauttia ruskan väriloistosta.

Tutustu Ivalon lentoasemaan

  • Perustamisvuosi: Ivalon lentoasema perustettiin vuonna 1943.
  • Työntekijät: Lentokentällä työskentelee yhteensä 12 henkilöä, sesonkiaikana lähes 50 työntekijää.
  • Matkustajamäärä: Vuonna 2023 lentomatkustajia oli 220 000.
  • Lentoyhteydet: Ivaloon lennetään suorin lennoin neljään eri kohteeseen Euroopassa. Lentoliikenne on vilkkainta talvisesonkina.

Tutustu Ivalon lentoasemaan sekä lähteviin ja saapuviin lentoihin.

Katso Ivalon lentoaseman palvelut

Lue täältä, miten Ivalon lentoaseman turvatarkastus toimii

Artikkelin pääkuva: Miikka Niemi / Visit Finland