Ohita navigaatio

Suomi on maailman onnellisin maa vuonna 2024

Artikkeli julkaistu
20.03.2024 klo 13:29
Jussi Hellstén Visit Finland
Reitit & Kohteet
Kansainvälinen World Happiness Report –raportti on julkaissut vuosittaisen listauksensa maailman onnellisimmista maista. Suomi kiinnostaa matkakohteena yhä useampaa matkustajaa.

Suomi on nimetty maailman onnellisimmaksi maaksi vuonna 2024, jo seitsemäntenä vuonna peräkkäin. Tutustu onnellisuusraporttiin.

Maailman onnellisimpaan maahan on kattavat lentoyhteydet Euroopasta ja muualta maailmasta.

Vuosi toisensa jälkeen Suomi on valittu maailman onnellisimmaksi maaksi, ja on hienoa, että Euroopan pohjoisimpaan kohteeseen on erinomaiset lentoyhteydet. Helsingin eloisa kaupunki, Suomenlahden saaristo ja mystinen Lappi ovat vain muutaman tunnin päässä Euroopan suurista kaupungeista, Finavian myynti- ja reittikehitysjohtaja Petri Vuori sanoo.

Finavian lentoasemilta on yhteensä noin 140 suoraa lentoreittiä ulkomaille tänä vuonna 2024. Erityisesti Helsinki ja Lappi kasvattavat suosiotaan eurooppalaisten matkakohteina, ja matkustajamäärät kasvoivat Finavian lentoasemilla 19 prosenttia vuonna 2023.

Eurooppalaisille matkustajille Helsinki-Vantaa on tutkitusti mieluinen lentokenttä: se on saanut erittäin korkeat arvosanat asiakaskokemuksestaan.

Tuoreessa kyselyssä lentomatkustajat arvioivat Helsinki-Vantaan Euroopan parhaaksi lentoasemaksi kokoluokassa 15–25 miljoonaa matkustajaa. Lisäksi liikematkustajat valitsivat Helsinki-Vantaan koko maailman viidenneksi parhaaksi lentoasemaksi, Vuori sanoo.

Kuva Mallan luonnonpuistosta. Suvi Mansikkasalo / Visit Finland

Lapin lentoasemat ovat portti pohjolaan

Lapin suosio matkailukohteenakasvaa ja Finavian Vuori uskoo, että kysyntä jatkuu vahvana tulevina vuosina.

– Kulunut talvikausi 2023–2024 on ollut ennätyksellinen ja eurooppalaiset lentoyhtiöt avasivat lähes 20 uutta suoraa lentoyhteyttä Lapin lentoasemille.

Lappi tarjoaa elämyksiä kesäisin luonnosta ja ulkoiluaktiviteeteista nauttiville matkailijoille. Kesällä 2024 Lapin tuntureille ja luontokohteisiin voi lentää Helsinki-Vantaalta noin tunnin jatkolennolla.

– Tarjoamme Helsinki-Vantaalta erinomaiset yhteydet neljään eri kohteeseen Lapissa. Kittilän, Ivalon, Kuusamon ja Rovaniemen lentoasemat ovat portteja Pohjolaan ja sijaitsevat suosikkikohteiden vieressä, Petri Vuori sanoo.

Artikkelin pääkuva: Jussi Hellstén / Visit Finland

Lue myös

Matkusta maailman huipulle: Ivalo

Rovaniemi on enemmän kuin joulupukin kotikaupunki

Tunnetko jo Kittilän elämykset?