Hoppa över navigering

Det nya kaféet och baren Toastery öppnade på Helsingfors-Vanda: ”Vi vill bjuda passagerarna på upplevelser och möten”

Article published
05.09.2023 kl 08:01
Kuvassa Toasteryn ravintolapäällikkö Jan Lindgren sekä yrittäjä Sandro Riccio.
Resa
Restaurangchefen Jan Lindgren och entreprenören Sandro Riccio ville skapa en kafébar på Helsingfors-Vanda flygplats som lämpar sig som mötesplats och där de kan överraska kunden positivt gång efter gång. Så föddes idén om flygplatskafébaren Toastery.

Toastery Cafe & Bar är en kombination av ett kafé och en högklassig cocktailbar, där man enkelt kan köpa en mumsig varm toast att ta med eller där man kan sätta sig ner och njuta av en espresso martini i världsklass före flygresan.

– Utöver våra cocktailar i världsklass samt utsökta toastar och sallader vill vi bjuda passagerarna på upplevelser och möten. Vi utgår ifrån att vi gång på gång kan positivt överraska även de passagerare som använder sig av tjänsterna på Helsingfors-Vanda varje vecka, sammanfattar Lindgren och Riccio.

Lindgren och Riccio ser en särskild potential i produkterna som kan tas med. De har utformat kafébarens urval med tanke att göra det enkelt att ta med produkterna till exempel på flyget.

– Vi har båda rest ganska mycket och tillbringat mycket tid på flygplatser. Vi ville skapa ett koncept som skulle betjäna passagerarna så bra som möjligt. Här måste till exempel hastigheten beaktas, eftersom vissa passagerare har bråttom, så de måste få mat och dryck med sig snabbt.

Läckra toastar, fräscha sallader och cocktailar i världsklass

Varma smörgåsar eller toastar spelar en stor roll i Toasterys läckra sortiment. Förutom traditionella toastar finns det också bland annat varma scrocchiarellabröd och finländska fyllda Reissumies-rågbröd på listan. I urvalet ingår även fräscha sallader som är särskilt lämpliga för lunch, antingen färdiga eller med fritt valbar fyllning.

Toastery är också en autentisk cocktailbar, som förutom utsökt toast erbjuder cocktailar i världsklass, tillagade av några av de bästa barmästarna i Finland. Lindgren har haft framgång i internationella cocktailtävlingar och trollar nu fram fantastiska cocktailar för resenärer tillsammans med sin personal.

– Vi har satsat på vår bar och vill utveckla den till världens bästa cocktailbar i gateområdet på en flygplats. Toastery är ett utmärkt ställe att börja en semester- eller affärsresa, antingen ensam eller med en grupp vänner, säger Lindgren och Riccio.

Toastery Cafe & Bar finns vid gate 21 och har öppet dygnet runt.

Toastery Cafe & Bars öppettider