Hoppa över navigering

Internationellt erkännande för Food Hall-restaurangområdet på Helsingfors-Vanda: Årets Food Hall 2023

Article published
14.09.2023 kl 15:28
Finavia vastaanottaa FAB Awards 2023 -palkinnon.
Resa
Finavia har vunnit utmärkelsen Airport Food Hall of the Year i en internationell turism- och restaurangbranschtävling. Priset tilldelades restaurangområdet Food Hall i ankomsthallen på Helsingfors-Vanda flygplats den 13 september 2023 i Bangkok.

– Vi är glada över att restaurangerna och tjänsterna på Helsingfors-Vanda får internationellt erkännande. Vi har väsentligt utvecklat utbudet av mat och dryck på vår flygplats, och utmärkelsen är ett bevis på att vi har lyckats skapa ett restaurangområde som våra passagerare gillar, säger Nora Immonen, Finavias chef för affärsverksamhet på Helsingfors-Vanda flygplats.

Food Hall på Helsingfors-Vanda flygplats består av sex restauranger: Levant, Lopez y Lopez, TGM Asian Fusion, Pretty Boy Wingery, Bär Bar och Richie’s Gourmet Hot Dogs. Food Hall samlar autentiska high street-smaker och de bästa finländska restaurangkoncepten under ett tak.

– Food Hall erbjuder människor möjlighet att samlas kring god mat och dryck i gemensamma kundutrymmen. Vi har satsat särskilt på servicehastigheten och ett varierat matutbud.

Tävlingen International Airport Food and Beverage and Hospitality (FAB Awards 2023) hålls årligen. Finavias Food Hall vann i kategorin "Airport Food Hall of the Year". Kriterierna för utmärkelsen inkluderar bland annat kvaliteten på restaurangtjänsten, tjänstens lämplighet för passagerare, tjänstens prestanda på flygplatsen, dess digitalitet och miljövänlighet. Vinnaren valdes av en expertpanel.

Restaurangområdet Food Hall ligger i ankomsthallen på Helsingfors-Vanda flygplats och betjänar inte bara passagerare, utan alla som besöker flygplatsområdet eller arbetar där. Food Hall är känd som en populär lunchplats i Aviapolis-området, och mat från restaurangerna kan beställas till kontoret eller hem med Wolts och Foodoras matkurirer.

– Planeringen och konstruktionen av restaurangområdet har varit ett speciellt projekt för oss på Finavia. Jag är stolt över erkännandet och vill tacka våra partner och restaurangentreprenörerna i området för ett gott samarbete och en gemensam framgångssaga, säger Nora Immonen.

Läs mer

FAB Awards 2023

Seger för Finland: Helsingfors-Vanda har valts till Europas bästa flygplats 2023