Hoppa över navigering

Edelweiss Air får två nya destinationer i Lappland: flyger på vintern från Zürich till alla Finavias flygplatser i Lappland

Article published
07.05.2024 kl 11:00
Edelweiss Airin lentokone Kuusamon lentoasemalla
Destinationer
I december 2024 börjar det schweiziska flygbolaget Edelweiss sina direkta reguljärflyg från Zürich till både Kittilä och Rovaniemi flygplatser. Bolaget öppnade i februari rutter till Kuusamo och Ivalo, vilket innebär att det i fortsättningen går direkta reguljärflyg från Schweiz till alla Finavias flygplatser i Lappland.

- Vi hälsar de nya rutterna till Kittilä och Rovaniemi varmt välkomna! Med de nya rutterna erbjuder Edelweiss reguljärflyg till alla fyra av våra flygplatser i Lappland under vintern. Det är ett starkt bevis på det arbete vi gör tillsammans med våra partner i turismbranschen för att göra Finland tillgängligare. Regelbundna reguljärflygförbindelser är mycket viktiga för detta, säger Jonna Pietilä, chef för Kittilä flygplats och regionchef för Finavias flygplatser i Lappland.

Rutten från Zürich till Kittilä flygs två gånger i veckan, på måndagar och onsdagar, 11.12.2024−26.3.2025.

Till Rovaniemi flyger Edelweiss två gånger i veckan, på måndagar och torsdagar, 12.12.2024−27.3.2025. De nya rutterna kommer att trafikeras med 174-sitsiga Airbus A320-flygplan.

Edelweiss, en del av Lufthansa Group, började flyga till Ivalo och Kuusamo i februari förra året. Rutterna fortsätter nu under en längre säsong från och med december, och dessutom får Ivalo ett extra flyg per vecka.

Se exakta flygtidtabeller och köp biljetter på flygbolagets webbplats.

Se också:

Läs mer om Kittilä flygplats.

Känner du redan till Kittilä och dess upplevelser? Det finns saker att uppleva året runt!

Mer information om Rovaniemi flygplats.

Upptäck Rovaniemi, Finlands arktiska huvudstad