Hoppa över navigering

Lapplands åtta årstider: Vårvädret och den bärande skaren förutser vinterns slut och föränderliga landskap

Article published
04.04.2024 kl 11:00
Hiihtäjä keväisessä talvimaisemassa
Destinationer
Känner du redan till Lapplands alla åtta årstider? Våren, den andra årstiden, är det första tecknet på vår i norra Finland.

I mars-april börjar dagarna i Lappland bli längre och ljuset ökar markant samtidigt som årets första varma strålar träffar marken. Solens värme gör att ytsnön pressas ihop och de efterföljande frostnätterna gör att den till och med kan klara av en människas vikt.

De soliga dagarna och den klara himlen skapar perfekta förutsättningar för friluftsliv, speciellt för skidåkare som kan njuta av föret som vårvädret och skaren bjuder på. Det starka snötäcket gör det enkelt att ta sig fram över den tjocka skaren, vilket också gör det till en bra tid för snöskovandring.

De allt längre dagarna ger också möjlighet att göra längre utflykter eftersom skymningen inte lägger sig på långt när lika tidigt som på vintern. Vårvädret och den bärande skaren är också lämpliga för andra aktiviteter som utförsåkning, snöskoteråkning, terrängcykling, husky- och rensafari.

Maastopyöräilijöitä Lapin talvimaisemassa

Bild: Mika Viitanen / Visit Finland

Upplev vårvädret och den bärande skaren och Lapplands året runt upplevelser via Finavias flygplatser i Lappland

Finnair erbjuder flera dagliga flyg från Helsingfors-Vanda till våra flygplatser i Lappland i Rovaniemi, Kittilä, Ivalo och Kuusamo. Även vintertid har Lappland direkta förbindelser till flera olika destinationer i Europa.

Se även:

Lapplands åtta årstider: på midvintern är vintern som bäst