Ohita navigaatio

Lapin kahdeksan vuodenaikaa: pakkastalvi on talvea parhaimmillaan

Artikkeli julkaistu
09.02.2024 klo 15:00
Maisemakuva lumisesta maisemasta Lapissa
Reitit & Kohteet
Tunnetko jo kaikki Lapin kahdeksan vuodenaikaa? Pakkastalvi, vuodenajoista ensimmäinen, tarjoaa lumoavat maisemat ja ihanteelliset harrastusmahdollisuudet.

Tammi-helmikuu tarkoittaa pohjoisessa aikaa, jolloin lumisade on sakeinta ja kinokset korkeimmillaan. Samalla kun etelässä päivät pitenevät silmissä, Lapissa päiviä valaisee enimmäkseen lumesta heijastuva valo. Öisin revontulten tanssi valaisee taivaan, täydentäen talven kauneuden.

Pakkastalvi on nimensä veroinen, sillä pakkanen puree tähän aikaan vuodesta kovinten. Vaikka kylmyys voisi tuntua haasteelta, vuodenaika avaa myös oven lumoaviin maisemiin ja tien unohtumattomiin elämyksiin. Pakkastalvi onkin täydellinen ajankohta talviurheilulle kuten laskettelulle, kelkkailulle tai jopa maastopyöräilylle talvireiteillä, jotka kulkevat kansallispuistojen ikimetsissä ja tuntureilla.

Northern Lights above a wintery landscape

Lapissa pakkastalvi onkin enemmän kuin pelkkä sääilmiö – se on ainutlaatuinen kokemus, joka tekee Lapista yhden maailman kiehtovimmista matkakohteista.

Koe pakkastalvi ja Lapin ympärivuotiset elämykset Finavian Lapin lentoasemilta.

Finnair tarjoaa useita päivittäisiä lentoja Helsinki-Vantaalta Lapin lentoasemillemme Rovaniemellä, Kittilässä, Ivalossa ja Kuusamossa. Lappi yhdistyy lisäksi suorin reittiyhteyksin useaan eri kohteeseen Euroopassa.

Pääkuva: Visit Finland / Tiina Törmänen

Kuva: Visit Finland / Jarmo Luhta

Lue lisää:

Tunnetko jo Kittilän elämykset? Koettavaa riittää ympäri vuoden

Upeat tunturit ja Lapin lomakohteet ovat pohjoisen valttikortti – tutustu Kittilän lentoasemaan

Lappi houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa – tutustu Rovaniemen lentoasemaan