Hoppa över navigering

Lapplands åtta årstider: på midvintern är vintern som bäst

Article published
09.02.2024 kl 15:00
Maisemakuva lumisesta maisemasta Lapissa
Destinationer
Känner du redan till Lapplands alla åtta årstider? Midvintern, den första av årstiderna, erbjuder förtrollande landskap och idealiska rekreationsmöjligheter.

Uppe i norr är januari–februari den tid då snöfallet är som kraftigast och drivorna som högst. Medan dagarna i söder blir längre och längre, är dagarna i Lappland mest upplysta av ljus som reflekteras från snön. På natten lyser norrskenens dans upp himlen och fullbordar vinterns skönhet.

Midvintern kallas på finska också för köldvintern, eftersom kölden biter hårdast vid den här tiden på året. Även om kylan kan verka som en utmaning, öppnar denna årstid dörren till förtrollande landskap och vägen till oförglömliga upplevelser. Midvintern är den perfekta tiden för vintersporter som skidåkning, kälkåkning eller till och med terrängcykling på vinterlederna som löper genom nationalparkernas urskogar och fjäll.

Northern Lights above a wintery landscape

I Lappland är midvintern mer än bara ett väderfenomen – den är en unik upplevelse som gör Lappland till ett av de mest fascinerande resmålen i världen.

Upplev midvintern och Lapplands upplevelser året runt från Finavias flygplatser i Lappland.

Finnair erbjuder flera dagliga flyg från Helsingfors-Vanda till våra flygplatser i Lappland – Rovaniemi, Kittilä, Ivalo och Kuusamo – och dessutom har Lappland direkta ruttförbindelser med flera olika destinationer i Europa.

Huvudbild: Visit Finland / Tiina Törmänen

Bild: Visit Finland / Jarmo Luhta

Läs mer:

Känner du redan till Kittilä och dess upplevelser? Det finns saker att uppleva året runt!

Ståtliga fjäll och sevärda semestermål är Lapplands trumfkort – läs mer om Kittilä flygplats

Lappland lockar resenärer från hela världen – bekanta dig med Rovaniemi flygplats