Ohita navigaatio

Lapin kahdeksan vuodenaikaa: Hankikantokevät enteilee päättyvää talvea ja muuttuvia maisemia

Artikkeli julkaistu
04.04.2024 klo 11:00
Hiihtäjä keväisessä talvimaisemassa
Reitit & Kohteet
Tunnetko jo kaikki Lapin kahdeksan vuodenaikaa? Hankikantokevät, vuodenajoista toinen, on ensimmäinen kevään merkki Pohjois-Suomessa.

Maalis-huhtikuussa Lapissa päivät alkavat pidentyä ja valo lisääntyä merkittävästi samalla, kun vuoden ensimmäiset lämpimät säteet osuvat maahan. Auringon lämpö saa lumihanget tiivistymään, ja seuraavien pakkasöiden myötä ne alkavat kestää jopa ihmisen painoa.

Aurinkoiset päivät ja kirkas taivas luovat täydelliset olosuhteet ulkoiluelämyksille, erityisesti hiihtäjille, jotka voivat nauttia hankikantokevään tarjoamista keleistä. Vahva lumipeite mahdollistaa helpot kulkureitit paksun hangen yllä, mikä tekee ajankohdasta myös lumikenkäilylle suotuisan.

Pidentyvät päivät tarjoavat mahdollisuuden myös pidemmille retkille, sillä hämärä ei laskeudu läheskään niin varhain kuin talvella. Hankikantokevään säät ovat otollisia myös muille aktiviteeteille, kuten laskettelulle, moottorikelkkailulle, maastopyöräilylle sekä husky- ja porosafareille.

Maastopyöräilijöitä Lapin talvimaisemassa

Kuva: Mika Viitanen / Visit Finland

Koe hankikantokevät ja Lapin ympärivuotiset elämykset Finavian Lapin lentoasemilta

Finnair tarjoaa useita päivittäisiä lentoja Helsinki-Vantaalta Lapin lentoasemillemme Rovaniemellä, Kittilässä, Ivalossa ja Kuusamossa. Lappi yhdistyy talvisin myös suorin reittiyhteyksin useaan eri kohteeseen Euroopassa.

Pääkuva: Rob Smith / Visit Finland.

Katso myös:

Lapin kahdeksan vuodenaikaa: pakkastalvi on talvea parhaimmillaan