Hoppa över navigering

TUI döpte sitt nya flygplan till Ivalo

Article published
15.02.2024 kl 09:15
TUI:n lentokone nimettiin Ivaloksi Ivalon lentoasemalla
Destinationer
På alla hjärtans dag, den 14 februari 2024, firades dopet av TUI:s nya Boeing 737-8-flygplan till Ivalo på Finavias flygplats i Ivalo. Planet, som anlände från Amsterdam, är nu det tredje i bolagets flotta som uppkallats efter ett populärt semestermål i Lappland.

– Vi är stolta över att ytterligare ett av TUI:s flygplan representerar finska Lappland och att Ivalo nu agerar som en ambassadör för regionen ute i världen. Vi har ett utmärkt samarbete med våra partner inom resebranschen, vilket den pågående rekordartade Lapplandssäsongen är ett levande bevis på. Lappland har blivit ett ännu mer attraktivt resmål internationellt, och TUI har varit en viktig partner i att möjliggöra detta, säger Jonna Pietilä, Finavias regionchef för flygplatserna i Lappland.

År 2018 döpte TUI ett av sina flygplan till Kittilä, och år 2022 döptes ett annat plan till Rovaniemi.

TUI:n lentokone laskeutumassa Ivaloon

Bild: Planet som skulle döpas kom till soliga Ivalo från Amsterdam.

Husky-koira ja taluttaja Ivalon lentoasemalla

Bild: Pauliina Mäki och huskyn Diesel från Happy Huskies fick äran att vara faddrar för Ivalo-planet.

Diesel-husky sai kunnian toimia koneen kummina

Matkustajia saapumassa TUI:n koneesta Ivaloon

Bild: Med på flyget från Amsterdam var TUI-personal, påverkare, samarbetspartner och medierepresentanter.

– Vi är glada över att kunna välkomna vårt nya flygplan "Ivalo" till sin hemmaflygplats för namngivning. Vårt Boeing 737-8-flygplan kommer att vara en ambassadör för Lappland runt om i världen, vilket gör det nära förhållandet mellan Finland och TUI ännu mer synligt. Det är också ett bra exempel på vårt engagemang för att fortsätta mot vårt mål att vara det mest bränsleeffektiva flygbolaget i Europa. Mer hållbar flygtrafik hjälper oss säkerställa att våra gäster kan njuta av Europas landskap och stödja regional och lokal turism, vilket är så viktigt för många ungdomar och deras framtid, säger TUI:s Chief Airline Officer Marco Ciomperlik.

Bilder: Noora Portti, Lapland North Destinations.

Läs mer:

Mer information om Ivalo flygplats