Skip to main content

Talveksi lämpimään!

Published
2.1.2014 at 10:43
Suomen pakkasesta voi lähteä lämmitelemään vaikkapa Kanariansaarille, joille matkanjärjestäjät lentävät talvisin paitsi Helsingistä myös suoraan Oulusta, Kuopiosta, Vaasasta ja Tampereelta.Turusta puolestaan pääsee muutamassa tunnissa Espanjan Alicanteen. Helsingistä lämpöönsä kutsuvat muun muassa Aasian Thaimaa, Etelä-Amerikan Kuuba sekä Portugalille kuuluva Madeira.

taysosumat_kanaria.jpg

Kanariansaaret

Tiesitkö, että tämän ilmastoltaan ihanteellisen seitsemän saaren muodostan ryhmän nimi viittaa eläimiin – ei kuitenkaan kanarianlintuihin, vaan koiriin! Islas Canarias tulee latinan kielen koiraa tarkoittavasta sanasta canis. Ajanlaskumme ensimmäisinä vuosikymmeninä elänyt roomalainen kirjailija Plinius kuvasi saarilla olleen paljon villikoiria. Nykyään Kanarian lempinimi on "onnellisten saaret" – kannattaa käydä kokeilemassa, pitääkö nimi kutinsa.

taysosumat_alicante.jpg

Alicante

Alicante sijaistee Espanjan Costa Blancalla, valkoisella rannikolla, jonka hiekka nimensä mukaisesti hohtaa auringossa. Aurinkopäiviä alueella riittääkin: keskimäärin yli 300 vuodessa! Alicante on sopiva kohde myös vesiurheilun ystävälle, kaupunkilomailijalle ja lapsiperheille. Lähistöllä on yksi Euroopan kiinnostavimmista teemapuistoista, Terra Mítica.

taysosumat_thaimaa.jpg

Thaimaa

Kaakkois-Aasian trooppinen paratiisi tarjoaa edullisen hintatason, ystävällisen palvelun ja uskomattomat rannat, joilla voi palvoa aurinkoa tai harrastaa vaikkapa sukellusta. Monet sukelluskoulut ovat vieläpä suomalaisten pitämiä. Seikkailunhaluiselle Thaimaa tarjoaa esimerkiksi vaelluksen sademetsässä.

taysosumat_kuuba.jpg

Kuuba

Castrojen hallitsema Kuuba on vähitellen avautumassa kutkuttavan kiinnostavaksi matkailumaaksi. Keskellä Karibianmerta sijaitsevan saaren merivesi on ympäri vuoden lämmintä, sää samoin. Kirkkaassa Karibianmeressä voi parhaimmillaan nähdä jopa 40 metrin syvyyteen, joten snorklaajalle Kuuba on ehdoton kohde.

taysosumat_madeira.jpg

Madeira

Rakkailla lapsilla on monta nimeä, sama pätee paikkoihin. Lukemattomista tulivuorenpurkauksista alkunsa saaneen Maderian tunnetuin lempinimi on "Atlantin kelluva puutarha", joka viittaa sen vehreisiin metsiin. Niissä vaeltelu on jo yksin hyvä syy valita matkakohteeksi Madeira, mutta lisääkin perusteita löytyy: miltä kuulostaa vaikkapa vapaana hyppelevien delfiinien bongaus oman hotellin parvekkeelta? Saaren ruokaerikoisuuksiin kuuluu musta espada-kala, ja myös miekkakala on yleisesti ravintoloiden ruokalistoilla.

Teksti: Tiia Soininen

Matkustus