Ohita navigaatio

Matkustaja, ota nämä asiat huomioon matkalle lähtiessä

Artikkeli julkaistu
27.05.2020 klo 10:11
Perhe matkustaa
Matkustus
Koronavirus on vaikuttanut matkustamiseen ja tuonut monia muutoksia lentoasemille.

Lue ohjeet ja usein kysytyt kysymykset liittyen lentomatkustamiseen koronan aikana. Saat tärkeää tietoa asioista, joita on hyvä ottaa huomioon ennen lentoasemalle saapumista, lentoasemalla, sekä Suomeen saavuttaessa.

Miten koronaviruspandemia vaikuttaa lentomatkustamiseen?

  • Finavialle on ensiarvoisen tärkeää matkustajien turvallisuus myös koronan aikana. Olemme koronapandemian myötä kehittäneet lentoasemiemme toimintoja sekä panostaneet uusiin toimenpiteisiin ja palveluihin, jotta lentoasemillamme on turvallista tehdä töitä ja matkustaa myös koronapandemian aikana. Lue lisää Finavia terveysturvallisuustoimenpiteistä.
  • Muistathan selvittää kohdemaasi maahantulo- ja karanteenimääräykset ennen matkalle lähtöä. Tarkista lentoyhtiöltäsi, mitä matkustusasiakirjoja tarvitset matkallesi.
  • Finavian lentoasemilla tulee käyttää kasvomaskia. Muistutamme myös pitämään turvaväliä ja huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Toivomme, että noudatat koronaohjeita matkustaessasi Finavian lentoasemien kautta.

Huomioi nämä matkustusohjeet

  • Saavu hyvissä ajoin lentoasemalle ja varaa riittävästi aikaa lentoasemalla asiointiin. Pakkaa matkatavarat oikein ennen matkalle lähtöä.
  • Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkustajien jättö ja nouto takseilla ja yksityisautoilla siirtyy väliaikaisesti terminaali 1:een 2.3.2021 alkaen.
  • Kun palaat Suomeen, hyödynnä Finentry-palvelua. Se sujuvoittaa matkustamista Suomeen sekä maahantuloon liittyvää koronavirustestausta.
  • Olethan jo ladannut puhelimeesi Koronavilkku-sovelluksen?