Ohita navigaatio

Koe lumoava Lapin ruska – suorat lennot Rovaniemen, Ivalon ja Kittilän lentoasemille

Artikkeli julkaistu
01.09.2023 klo 08:15
Visit Finland Lappi
Reitit & Kohteet
Missä ovat Lapin parhaat ruskakohteet? Finavian lentoasemilta matkustat suoraan Lapin ruskan ääreen.

Rovaniemen, Ivalon ja Kittilän lentoasemat sijaitsevat suosittujen matkailukeskusten äärellä.

Syksyllä matkustajat suuntaavat Ivalon ja Kittilän lentoasemien kautta rakastettuihin ruskakohteisiin, joita ovat esimerkiksi Ylläs, Saariselkä, Levi ja Inari. Rovaniemen lentoasemalle puolestaan lennetään, kun halutaan retkeillä Pyhä-Luoston matkailualueella, kertoo Lapin aluejohtaja Jonna Pietilä Finaviasta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta on suoria lentoja päivittäin Rovaniemen, Kittilän ja Ivalon lentoasemille. Myös Kuusamon lentoasemalle lennetään suoria lentoja syksyn ja talven aikana.

Parhaiten Lapin ruskaa pääsee ihastelemaan syyskuussa, sillä kun syyslomat alkavat lokakuussa, me valmistaudumme toden teolla jo ensilumen tuloon, Pietilä kertoo.

Retkeilytavarat lentokoneen ruumaan

Mikäli matkustat Lappiin ja mukanasi on erikoismatkatavaraa, tutustu etukäteen Finavian pakkausohjeisiin. Retkeily-, patikointi-, ja metsästystavaroiden osalta kannattaa tarkistaa, pakataanko ne ruumaan vai käsimatkatavaroihin.

Saat myös lentoyhtiöltäsi ohjeet erikoismatkatavaroiden kanssa matkustamiseen.

Lapin herkut mukaan lentoasemilta

Lapin lentoasemilta esimerkiksi Ivalon ja Kittilän lentoaseman myymälöistä löytyy herkullisia paikallisia ruokia matkalle tai kotiin vietäväksi.

Valikoimassa on esimerkiksi hillamarmeladia, jauhettua puolukkaa ja mustikkaa, hilla- ja mustikkateetä ja erilaisia porosäilykkeitä. Kotiin tai tuliaiseksi voi napata myös Kupilkan kotimaisia eräastioita, Pietilä vinkkaa.

Tutustu Lapin lentoasemiin

Ivalon lentoasema

Kittilän lentoasema

Kuusamon lentoasema

Rovaniemen lentoasema

Kuva: Pentti Sormunen / Vastavalo / Visit Finland

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 29. elokuuta 2022.