Ohita navigaatio

Lentäen uuden vuoden viettoon? Lue matkustusvinkit lentokentälle

Artikkeli julkaistu
29.12.2023 klo 08:32
Matkustajat hymyilevät terminaalissa
Matkustus
Vuodenvaihde on vilkasta matkustusaikaa Helsinki-Vantaan ja Lapin lentoasemilla. Tutustu pakkausohjeisiin ja matkavinkkeihin Finavian lentoasemille.

Vuodenvaihde 29.12.-2.1. ja loppiainen 6.1. ovat suosittuja matkustusaikoja Helsinki-Vantaan, Kittilän, Ivalon, Rovaniemen ja Kuusamon lentoasemilla. Vilkkaimmat matkustusajat Helsinki-Vantaalla ovat aamuisin kello 6–8 ja iltapäivisin kello 15–18. Saat lentoyhtiöltäsi tai matkanjärjestäjältäsi tiedon siitä, milloin lentokentälle tulisi saapua ja monelta lähtöselvitys alkaa.

Kun matkustat Helsinki-Vantaalta, suosittelemme, että varaat pysäköinnin ennakkoon. Helsinki-Vantaan pysäköinti on helppo ja lähimpänä terminaalia, esimerkiksi P2-talosta on hissiyhteys tuloaulaan.

Muista pakkausohjeet: ei ilotulitteita lentokoneeseen

Jos lennät uuden vuoden viettoon, osta ilotulitteet vasta kohteesta. Niitä ei saa kuljettaa lentokoneessa ruumassa eikä käsimatkatavaroissa.

Voit tarkistaa pakkausohjeidemme hakukoneesta, mitä voit ottaa lennolle mukaan. Katso esimerkiksi ulkoilu- ja retkeilytarvikkeet.

Kun pakkaat käsimatkatavaroitasi, muista vinkkimme Helsinki-Vantaan lähtöaulan turvatarkastukseen: elektroniikkaa ja nesteitä ei tarvitse ottaa laukustasi esille, kun matkatavaraasi läpivalaistaan turvatarkastuksessa.

Jos matkustat Lapin lentoasemilta, tarkista, miten turvatarkastus toimii Finavian Lapin lentoasemilla. Lapin kentillä nesteet ja elektroniikka otetaan pois käsimatkatavarasta turvatarkastuksen ajaksi.

Tarkista passisi voimassaoloaika

Tarkista jo ennen kotoa lähtöä, että ulkomaille matkustettaessa mukana on tarvittavat kohdemaan vaatimat matkustusasiakirjat, kuten passi. Tarkista myös, että passisi on voimassa vuoden vaihtuessa.

Suosittelemme, että otat passisi ja matkustusasiakirjasi etukäteen esille, kun menet lähtöselvitykseen tai lähtöportilla koneeseen. Näin niitä ei tarvitse etsiä käsimatkatavaroista tarkastustilanteessa.

Lue lisää matkavinkkejä

Lentomatkustajan muistilista – tarkista nämä asiat ennen lentoasi

Helsinki-Vantaan ravintolat ja myymälät palvelevat sinua

Tilaa ilmainen MyFlight palvelu