Ohita navigaatio

Talvilomalle Lappiin? Lue vinkit Kittilän lentoasemalle

Artikkeli julkaistu
23.02.2023 klo 09:14
Lapsi ja aikuinen tulossa ulos lentokoneesta
Reitit & Kohteet
Kittilän lentoasemalla on käynnissä vilkas talvilomasesonki. Kittilän kentältä on erinomaiset yhteydet suosittuihin hiihto- ja laskettelukeskuksiin.

Jos matkustat Kittilän lentoasemalta hiihtolomaviikoilla 8–10, saavu lentoasemalle hyvissä ajoin. Erityisesti lauantaisin 25.2., 4.3. ja 11.3. lentoasemalta lähtee ja saapuu paljon lentoja.

Tarkista matkatavaroiden pakkausohjeet

Valmistaudu lentoasemalla asiointiin ja turvatarkastukseen jo kotona. Voit tarkistaa Finavian hakukoneesta pakkausohjeet: mitä voit pakata käsimatkatavaroihin ja mitä lentokoneen ruumaan.

Kittilän lentoaseman turvatarkastuksessa nesteet ja elektroniikka otetaan pois laukusta turvatarkastuksen ajaksi. Varavirtalähteet pakataan käsimatkatavaroihin. Suksivoiteet ja yli 100 millilitran nesteet poistetaan Kittilän turvatarkastuksessa.

Vaikka vesipulloa ei saa viedä turvatarkastuksesta läpi, voit täyttää vesipullosi porttialueella. Lisäksi porttialueelle on avautunut uusi Hot Dog -ravintola, joka palvelee päivittäin klo 11–18 portilla 6.

Nopeasti kentältä Leville ja Ylläkselle

Kittilän lentoaseman ja Levin ja Ylläksen välillä kulkee yhteysbussi kaikkien reittilentovuorojen mukaan. Voit ostaa matkaliput Leville ja Ylläkselle ennakkoon: tutustu Tunturilinjat ja Rundgrenky -lipunmyyntiin.

Lisäksi Kittilän lentoaseman edustalta kulkee luminen moottorikelkkareitti, mikäli haluat aloittaa hiihtoloman vieton heti lennon jälkeen.

Katso myös

Tutustu Kittilän lentoasemaan

Julkinen liikenne Kittilän lentoasemalta