Ohita navigaatio

Lähdössä pääsiäisenä matkalle? Katso matkustusvinkit Helsinki-Vantaalle

Artikkeli julkaistu
26.03.2024 klo 09:38
Arkistointipäiväys
Matkustajat bag drop-tiskillä lähtöaulassa.
Matkustus
Helsinki-Vantaan lentoasemalta matkustetaan vilkkaasti pääsiäisen viettoon. Matkustajia on eniten liikkeellä keskiviikkona iltapäivällä 27.3., torstaina 28.3., ja perjantaiaamuna 29.3.2024.

Vilkkaimmat matkustusajat Helsinki-Vantaan lentoasemalla ovat aamuisin 6–8 välillä sekä iltapäivisin 15–17 välillä.

Lue vinkit sujuvaan matkaan.

Valmistaudu matkaasi jo kotona

Ennen lentoasemalle saapumista on hyvä tarkistaa, että matkatavarat on pakattu oikein. Voit tarkistaa Finavian hakukoneesta, mitkä esineet pakataan käsimatkatavaroihin ja mitkä ruumaan.

  • Syttyviä suksien voitelu- ja voiteenpoistoaineita ei saa kuljettaa lainkaan lentokoneessa. Myös retkikeittimien kaasut ja sytytysnesteet ovat kiellettyjä. Tulentekovälineitä voi olla mukana yksi kappale matkustajaa kohden pakattuna käsimatkatavaraan tai yllä oleviin vaatteisiin. Tuotteet kuten varavirtalähteet ja vara-akut voi kuljettaa ainoastaan käsimatkatavaroissa.
  • Tarkista turvatarkastusohjeet etukäteen: Helsinki-Vantaan lentoasema ja Finavian alueelliset lentoasemat.
  • Jos mukanasi on suksia, lumilautoja tai golf-varusteita, muista tarkistaa lentoyhtiöltäsi erikoismatkatavaroihin liittyvät ohjeet.

Tilaa lentosi tiedot Finavian MyFlight -palvelusta. MyFlight antaa porttisi numeron ja suosituksia lentoaseman palveluista. MyFlight on saatavilla vain Helsinki-Vantaan matkustajille.

Varaa riittävästi aikaa kentälle

Saavu lentoasemalle hyvissä ajoin ja varaa riittävästi aikaa pysäköintiin, lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen. Lapsiperheille on oma turvatarkastuslinjasto Helsinki-Vantaalla. Seuraa lentoyhtiösi antamia saapumisohjeita.

Voit katsoa Helsinki-Vantaan kartasta, missä lähtöporttisi ja eri myymälät, ravintolat ja lounge-tilat sijaitsevat.

Parhaiten varmistat pysäköintisi Helsinki-Vantaalla varaamalla sen ennakkoon. Esimerkiksi P3 -talo soveltuu pidempään lomapysäköintiin ja on lyhyen kävelymatkan päässä terminaalista. P2-talo puolestaan tarjoaa tavallista leveämmät pysäköintiruudut ja sisäyhteyden tuloaulaan.

Lue myös

Lentomatkalle lasten kanssa

Näin ajat P2-pysäköintitaloon (Youtube)