Hoppa över navigering

Dachser öppnar nytt logistikcentrum på Tammerfors-Birkala flygplats

Article published
26.05.2023 kl 09:06
Tampere Airport -kyltti
Företag
Det tyska familjeägda logistikföretaget Dachser har undertecknat en avsiktsförklaring med flygplatsbolaget Finavia om öppnandet av ett nytt logistikcentrum på Tammerfors-Birkala flygplats.

Dachser meddelade i ett uttalande att företaget utvidgar sin verksamhet i Finland. Bolagets andra logistikcentrum i Finland öppnas på Tammerfors-Birkala flygplats och dess verksamhet beräknas starta sommaren 2024.

”Vi är glada över att samarbeta med Dachser eftersom partnerskapet stärker konkurrenskraften i Tammerforsregionen och samtidigt i hela Finland. Det är viktigt för Finavia att avtalet stärker Tammerfors-Birkala flygplats redan centrala position. Förutom de nuvarande tre strategiska pelarna internationell passagerartrafik, flygutbildning och militär trafik kan Tammerfors-Birkala flygplats utvecklas som en knutpunkt för flygfrakt”, säger Kimmo Mäki , vd för flygplatsbolaget Finavia.

”Vi ser att expansionen just i Birkala och Tammerfors ekonomiska region, som är känd för sin attraktivitet, är en naturlig fortsättning på vår tillväxtberättelse i Finland, som startade 2014. Vår satsning på Tammerfors-Birkala flygplats skapar en unik direkt förbindelse för företagen i regionen och förbättrar samtidigt regionens konkurrenskraft ytterligare”, säger Tuomas Leimio, Managing Director på Dachser Finland European Logistics.

Det nya logistikcentrumet på Tammerfors-Birkala flygplats omfattar cirka 5 000 m² och fungerar som en knutpunkt för hela Finland. Tammerfors-Birkalas logistikcentrums direkta och indirekta sysselsättningseffekter uppskattas till cirka 50–70 personer i början och cirka 100–200 personer när full produktion uppnåtts.

Läs mer om Tammerfors-Birkala flygplats

Air Baltic flyger direkt från Tammerfors-Birkala till Teneriffa och Kittilä på vintern

Från Tammerfors-Birkala flygplats går det nu reguljärflyg till Nice och Milano