Hoppa över navigering

En rad nya butiker öppnades på Helsingfors-Vanda – du kan handla i alla butiker på flygplatsen

Article published
16.02.2023 kl 08:38
Kauppakäytävä Helsinki-Vantaan porttialueella
Resa
Visste du att en ny Duty Free, Marimekko, Lindroos, Balmuir och andra butiker öppnades på Helsingfors-Vanda flygplats?

Gateområdet på Helsingfors-Vanda har förnyats helt på kort tid. Efter säkerhetskontrollen betjänas passagerarna av flera nya inhemska och internationella butiker, kaféer och kiosker.

Alla passagerare kan köpa produkter i butikerna på Helsingfors-Vanda. Förnyelsen av gateområdet är en del av Finavias omfattande utvecklingsprogram på Helsingfors-Vanda.

En Duty Free-butik på över tusen kvadratmeter i hjärtat av flygplatsen

Duty Free-butiken som öppnade i december 2022 ligger i hjärtat av gateområdet och erbjuder ett urval av inhemska och internationella varumärken för flygpassagerare.

I gateområdet 27–30 betjänas flygpassagerarna av en förnyad shoppingkorridor, som inkluderar bland annat mode- och klädbutikerna Balmuir, Marimekko, AERA Woman och AERA Man, samt de populära flygplatskioskerna WHSmith och R-Kioski. Iittala kommer också att öppna sina dörrar snart.

Dessutom öppnade Lindroos, som säljer smycken och klockor, en strålande butik i shoppingkorridoren, och Collection öppnade en ny solglasögonbutik framför Duty Free.

Utbudet av restauranger och kaféer ökar

Det nyaste kaféet på Helsingfors-Vanda, Kaffet, betjänar passagerare i landningsbaneinspirerad miljö framför Duty Free och Aspire Lounge. Kaféets bullar och snacks tillverkas i ett eget bageri på flygplatsen.

Kaféet Refuel å sin sida betjänar i det nya området som öppnades för ungefär ett år sedan, vid gaterna 34–36.

Dessutom bygger Finavia en restaurangvärld på Helsingfors-Vanda som öppnar våren 2023. Med tillägget av sex restauranger kommer cirka 400 nya kundplatser att skapas i gateområdet.

Läs även

En underbar Duty Free-butik öppnades på Helsingfors-Vanda

Helsingfors-Vanda flygplats bygger en restaurangvärld på över 1 000 kvadratmeter