Hoppa över navigering

En renovering av uppställningsplattan och rullbanan på Kuusamo flygplats påverkar flygtrafiken 1.7–15.8.2023

Article published
06.02.2023 kl 09:58
Lähikuva kiitotiestä, jossa on valkoisella maalattu numero 12.
Ansvar
I juli och augusti förnyar flygplatsbolaget Finavia belysningen på landningsbanan på Kuusamo flygplats samt beläggningen på uppställningsplattan och rullbanan. Under renoveringsarbetet från den 17 juli till den 15 augusti tar flygtrafiken till Kuusamo en paus. Investeringen uppgår till 2,5 miljoner euro.

– Jag är väldigt glad över att vi i år kan investera i utvecklingen och underhållet av infrastrukturen på Kuusamo flygplats. Flyg trafikerar till Kuusamo året runt, eftersom Lapplands natur lockar turister. Den traditionella jultrafiken för också många resenärer till flygplatsen i slutet av året, säger Sari Päivärinta på Finavia, som är chef för Kuusamo flygplats.

På grund av renoveringen pausas flygtrafiken till Kuusamo flygplats 17.7–15.8.2023. Under renoveringen förnyas också landningsbanans belysning. Den befintliga belysningen ersätts med LED-belysning för att spara energi och förbättra energieffektiviteten.

– Ett av våra hållbarhetsmål på Finavia är att uppnå nollutsläpp i vår egen verksamhet, och detta har också beaktats här på Kuusamo flygplats.

Kuusamo flygplats betjänar flygbolagen och passagerarna som normalt genast efter att renoveringen har slutförts, från den 16 augusti 2023. Under renoveringen kommer terminalbyggnaden att vara stängd.

Den förnyade infrastrukturen stöder flygbolagens verksamhet och en smidig drift. Det möjliggör en smidig julsäsong, som är viktig för Kuusamo flygplats.

Läs mer

Finavias miljöinvesteringar nästan 10 miljoner euro år 2023

Finavia strävar efter att minska sina koldioxidutsläpp till nästan noll

Statistik: 15,4 miljoner passagerare på Finavias flygplatser under 2022