Ohita navigaatio

Finavia ja Helen tuovat sähköautojen suurteholatausaseman Helsinki-Vantaalle

Artikkeli julkaistu
25.04.2023 klo 08:21
Helsinki-Vantaan lentoasema kuvattu ylhäältä.
Vastuullisuus
Finavia ja energiayhtiö Helen tuovat Helsinki-Vantaan lentoaseman edustalle uuden sähköautojen latausaseman. Kyseessä on ensimmäinen suurteholatausasema Helsinki-Vantaalla.

– Sähköautoilun kysyntä on kasvanut merkittävästi ja on hienoa, että yhteistyössä Helenin kanssa avaamme sähköautoilijoille uuden latausaseman lentoaseman läheisyyteen, Helsinki-Vantaan pysäköinti- ja maaliikennepalveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki sanoo.

Helenin tarjoama suurteholatausasema otetaan käyttöön lentokentän huoltoaseman yhteyteen alkusyksystä 2023. Latausasema on käytettävissä ympäri vuorokauden ja se palvelee lentomatkustajien ja heidän saattajiensa lisäksi esimerkiksi takseja ja autovuokraamoiden asiakkaita.

– Sähköauton lataaminen Helsinki-Vantaalla nopeutuu nyt huomattavasti. Latausasema on toistaiseksi Helenin suurin ja sen kokonaisteho on 600 kilowattia sisältäen kahdeksan latauspaikkaa, Helenin sähköisen liikenteen kehityksestä vastaava päällikkö Kati Andersin sanoo.

Kuva: Helenin latausasema sijaitsee lentokentän huoltoaseman edustalla. Latausasema on merkitty karttaan vihreällä.

Yhteensä Helsinki-Vantaan lentoasemalla on lähes 400 sähköautojen latauspaikkaa.

– Pysäköintitaloissamme P1 Premium ja P2 on erinomaiset puitteet sähköautoilijoille, sillä alueelta löytyy satoja sähköautojen paikkoja. P2-talon kolmas kerros on varattu kokonaan sähköautoilijoiden käyttöön, Isomäki sanoo.

Sähköautojen latauspaikkoja on kaikissa Finavian pysäköintitaloissa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Tutustu pysäköintiin

Sähköautojen lataaminen Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan pysäköinti